Arosa Challenge

Švajčiarsky pohár bude bez Nórska, Slováci s jednou zmenou v zostave

NaturEnergieNórska hokejová reprezentácia urobila poriadny „škrt cez rozpočet“ organizátorom Švajčiarskeho pohára aj ostatným zúčastneným reprezentáciám. Účasť na turnaji museli odrieknuť po tom, ako nórska vláda v pondelok večer vyhlásila čiastkový lockdown. 

Zhoršujúca sa pandemická situácia a tamojšie cestovné obmedzenia nedovolili Nórom vycestovať do Vispu. Tí mali byť pritom prvým súperom Slovákov na turnaji. V priebehu utorka sa vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie spojilo so Švajčiarskym hokejovým zväzom a Lotyšskou výpravou, aby dohodli ďalšie kroky týkajúce sa podujatia.

„Našlo sa riešenie. My a Lotyši, ktorí máme zajtra cestovný deň, by sme po príchode proti sebe odohrali zápas o 20:30. Švajčiari odohrajú zápas s Lotyšskom vo štvrtok a s nami v piatok podľa pôvodného plánu,“ ozrejmil aktuálnu situáciu generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan. „Nechceli sme ísť do Švajčiarska len na jeden zápas, takže aj takýto zápas za sťažených okolností je lepší ako žiaden. Ukáže nám, kto je z akého cesta a kto sa vie vysporiadať aj s takýmito ťažkými okolnosťami,“ dodal Šatan.   

Slovenskú reprezentáciu posilní v priebehu utorka obranca HK Nitra Martin Vitaloš. Z rodinných dôvodov sa reprezentačnej akcie nemohol zúčastniť Mislav Rosandič. Vedenie slovenskej reprezentácie teda povolalo mladého obrancu z Nitry, ktorý si na nedávnom Nemeckom pohári v Krefelde otvoril strelecký účet. 

Na utorňajšom tréningu sa už hlásili aj Adam Liška, Patrik Rybár a Miroslav Mucha, ktorí pre komplikácie s cestovaním vynechali pondelkový tréning. „Cítim sa fajn. Mohol som sa v noci dobre vyspať a teraz som už rád, že tu môžem byť,“ povedal po tréningu útočník Čerepovca Adam Liška. „V klube je spokojnosť, aj mne osobne sa darí. Ale ešte nie je koniec sezóny. Na Švajčiarsky pohár ideme podať čo najlepší výkon a vyhrať oba zápasy,“ uzavrel Liška. 

Program turnaja:

STREDA 15. decembra

20:30 Lotyšsko – SLOVENSKO

ŠTVRTOK 16. decembra

19:45 Švajčiarsko – Lotyšsko

PIATOK 17. decembra 

19:45 Švajčiarsko – SLOVENSKO 

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 14.12.2021 13:49