hockey-LIVE

Kukuča nahradí zraneného Bučeka v nominácii na dvojzápas proti Nemcom

KukučaNominácia slovenského hokejového tímu na nadchádzajúci dvojzápas proti Nemecku vo Zvolene zaznamenala v utorok jednu zmenu. Zraneného útočníka Samuela Bučeka nahradí Andrej Kukuča.

"Samo pricestoval so svalovým zranením v dolnej časti tela. Po konzultácii s reprezentačným lekárom a fyzioterapeutom sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať zhoršenie jeho zdravotného stavu aj vzhľadom na klubové povinnosti v súvislosti s blížiacim sa play-off. V priebehu dňa sa k nám pripojí Andrej Kukuča," uviedol Frühauf.

Buček, momentálne najproduktívnejší hráč Tipos Extraligy s 53 bodmi, je sklamaný, že prišiel o príležitosť reprezentovať svoju krajinu v zápase proti Nemecku. "Prišiel som na zraz, pretože som veľmi chcel hrať, hoci som vedel, že mám čerstvé svalové zranenie. Všetci vrátane lekára a fyzioteraputa urobili maximum, aby som nastúpil, bohužiaľ, zdravotný stav mi to nedovolí. Je mi to úprimne ľúto. Tešil som sa, že si oblečiem národný dres, že budem reprezentovať svoju krajinu. Bohužiaľ, okolnosti sú proti. Musím to prijať. Dúfam, že sa do národného tímu v tejto sezóne ešte dostanem a potvrdím, že dokážem byť platný hráč pre slovenskú reprezentáciu," dodal Buček.

Andrej Kukuča má za sebou tri štarty v reprezentácii, ktoré si pripísal minulý rok v novembri na Nemeckom pohári v Landshute. V tejto sezóne odohral za Poprad v Tipos Extralige 42 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov a pridal k nim 11 asistencií.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 7.2.2024 07:04