hockey-LIVE

Champions Hockey League : Nitra zdolala Stavanger a zabezpečila si prvenstvo v skupine J

HK Nitra - Stavanger Oilers 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Nitra začala od úvodneho buly nebojácne a už v prvej minúte Peter König vyprášil štiplavou strelou od modrej čiary Holmovi lapačku. Do prvej vyloženej šance sa favorizovaní hostia dostali až v 9. minúte po hrubom nedorozumení domácej obrany, ale puk za Valentov chrbát Henriksen nedopravil. Čo sa však nepodarilo hosťom sa podarilo domácim o dve minúty neskôr. Königovu strelu od modrej čiary Holm neudržal a nestrážený Paukovček na dvakrát dostal puk za bezmocného nórskeho gólmana. Nasledný priebeh prvej tretiny bol ovplyvnený viacerými vylúčeniami, no kuriózne najväčšia golová šanca vznikla pri oslabení domácich Nitranov. 7 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny sa do brejku dvaja proti jednému dostali Kryštof s Milamom, no americkému bekovi sa nepodarilo puk zavesiť ponad Holmove rameno. 

 

Druhá tretina sa začala v podobnom duchu ako skončila tá prvá. A to s veľkou početnosťou vylúčení na oboch stranách. Veď dovedna za druhú dvadsaťminútovku bolo udelených až desať trestných minút. Prielom v gólovom skóre nastal v 24. minúte. No tentokrát ho zveladili hostia. Po šikovnej individuálnej akcii Soaresa, ktorý si ukážkovo stiahol puk a následnou bekhendovou strelou zaskočil Valenta – 1:1. Vzápätí mali obrovskú šancu na vedúci gól domáci Nitrania, ale skvelý brankársky zákrok Holma vzal Blackwaterovi gólovú radosť. V 27. minúte sa misky váh skoro priklonili na nórsku stranu, ale Roksethsen svojou delovkou opečiatkoval hornú tyč Valentovej bránky. O pár momentov neskôr však nitrianska hala burácala po druhýkrát. Po perfektne načasovanej prihrávke od Slováka sa strelou popod lapačku vyznamenal Kutálek – 2:1. 

 

Úvod tretej tretiny bol v réžii hosťujúceho Stavangeru, ale  zásluhou skvele chytajúceho Valenta sa stav stretnutia nezmenil. V 46.minúte mal obrovskú šancu na zveladenie dosiahnutého vedenia David Laliberte, ale ten v páde nedokázal nasmerovať svoju strelu medzi tri tyče. 120 sekúnd pred koncom sa hostia odhodlali k hre bez brankára. Svoju početnú výhodu aj takmer zužitkovali, ale Kunesova delovka 90 sekúnd pred koncom skončila len na hornej konštrukcii Valentovej brany. Pri zvýšenej snahe o dosiahnutie vyrovnávajúceho gólu vyprodukoval práve Kunes faul 67 sekúnd pred koncom zápasu, čo značne zminimalizovalo šancu nórskeho celku o vyrovnanie a stretnutie tak skončilo 2:1.

HK Nitra - Stavanger Oilers 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 12. Paukovček (Štefanka, König), 29. Kutálek (Slovák) - 24. Soares (Salsten). Rozhodovali: Baluška (SR), Hradil (ČR) - Šefčík, Výleta (obaja SR), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy: 

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, König, Pupák, Piačka - Blackwater, Slovák, Laliberte - Kutálek, Krištof, Ručkay - Štefanka, Paukovček, Macík - Bajtek, Bene, Chalupa

Stavanger Oilers: Holm - Humphries, Sveum, Mostue, Solberg, Macaulay, Kunes, Bjornevoll, Rokseth - Dahl-Andersen, van Guilder, Kissel - Salsten, Soares, Soberg - Hoff, Forsberg, Lorentzen - Henriksen, Medhus, Falk-Larssen

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 7.9.2016 08:01