hockey-LIVE

Miroslav Šatan menoval do funkcie generálnej manažérky ženských reprezentácii Zuzanu Tomčíkovú

Zuzana TomčíkováBRATISLAVA (SZĽH) – Generálny manažér hokejových reprezentácii SR Miroslav Šatan rozšíril svoj tím o novú tvár. Do pozície generálnej manažérky ženských hokejových reprezentácii SR vymenoval bývalú úspešnú hokejistku Zuzanu Tomčíkovú. „Spoznali sme sa na Zimných olympijských hrách vo Vancouveri 2010, kde sa zúčastnil aj náš ženský tím. Zuzana bola vtedy nosným pilierom našej reprezentácie. Má skúsenosti a vie o ženskom hokeji pravdepodobne viac ako ja, takže verím, že je ten správny človek, ktorý pozdvihne úroveň ženského hokeja na Slovensku,“ povedal o Tomčíkovej Miroslav Šatan.

Zuzana Tomčíková patrí medzi najúspešnejšie hráčky histórie slovenskej ženskej reprezentácie. V roku 2009 pomohla Slovensku postúpiť do elitnej kategórie majstrovstiev sveta, bola brankárskou jednotkou na spomínaných ZOH vo Vancouveri. V roku 2011 si zachytala aj na svetovom šampionáte, kde ju vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku turnaja. Od 6. júla 2017 bude vykonávať funkciu generálnej manažérky ženských hokejových reprezentácii SR. „Je to pre mňa veľká česť a dôveru, ktorú mi prejavil Miroslav Šatan si veľmi vážim. V prvom rade chcem kontaktovať všetky ženské hokejové kluby na Slovensku, predstaviť im moju víziu, vypočujem si ich názory a verím, že spoločne posunieme ženský hokej dopredu,“ povedala na margo svojej novej funkcie Zuzana Tomčíková.

Obaja generálni manažéri sa zhodli na tom, že ženské reprezentácie sú pre slovenský hokej dôležité a spoločným cieľom je, aby naše reprezentácie boli pravidelnými účastníkmi elitných kategórii majstrovstiev sveta.

Zuzana Tomčíková a Miroslav Šatan

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 6.7.2017 14:55