hockey-LIVE

Trénerkou hokejovej reprezentácie žien bude Američanka Jenny Potterová

Zuzana Tomčíková a Jenny PotterBRATISLAVA (SZĽH) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja schválil na svojom 16. zasadnutí realizačné tímy žien SR „A“, SR „18“ aj SR „16“. Hlavnou trénerkou ženskej hokejovej reprezentácie sa tak stane Jenny Potterová, ktorá už stihla obísť aj ženské hokejové kluby na Slovensku. „Prišla som, aby som zistila, aké majú podmienky, koľko hráčok majú jednotlivé tímy v kluboch, ako funguje hokej v krajine a ako môžem pomôcť Slovensku, zväzu a generálnej manažérke Zuzane Tomčíkovej zlepšiť celkovú kvalitu ženského hokeja a dopomôcť k účasti na majstrovstvách sveta A kategórie,“ povedala po angažovaní 38-ročná trénerka.

Skúsená Američanka sa stala ešte ako hráčka olympijskou víťazkou, je držiteľkou ďalších troch olympijských medailí, je desaťnásobnou medailistkou z majstrovstiev sveta, štyrikrát sa stala svetovou šampiónkou. Na trénerskej úrovni pôsobila ako hlavná trénerka Trinity College a Ohio State University v americkej univerzitnej lige. „Slovensko má svoju hrdosť a vášeň pre hokej. Nechcem porovnávať Slovensko, USA, Kanadu, Švédsko. Každý má svoje výzvy. Ale ak budeme postupne robiť správne veci, dosiahneme ciele, ktoré chceme dosiahnuť. Dostaneme sa na majstrovstva sveta A kategórie a budeme víťaziť. To však potrvá niekoľko rokov. Budeme preto potrebovať podporu krajiny, zväzu a všetkých trénerov, ktorých sa to týka,“ dodala Jenny Potterová. Asistentmi trénerky Potterovej budú Róbert Marton a Ján Bezdek, trénerom brankárok bude Stanislav Kubuš a kondičným trénerom v seniorskom výbere bude Róbert Kresťanko.

Ženskú reprezentáciu do 18 rokov povedie ako hlavný tréner Peter Kúdelka s asistentkou Barborou Kežmarskou, trénerom brankárok Jánom Cipinom a kondičným trénerom Milan Bališom. Reprezentáciu žien do 16 rokov bude viesť hlavná trénerka Barbora Kežmarská s asistentom Tomášom Segínom a trénerkou brankárok Monikou Kvakovou.

Na 16. zasadnutí Výkonného výboru SZĽH prvýkrát hodnotil účasť reprezentácie generálny manažér Miroslav Šatan. Zároveň Výkonnému výboru predostrel stratégiu fungovania reprezentačných výcvikových táborov. „Miroslav Šatan a vedenie zväzu robia všetko preto, aby sa filozofia trénera Craiga Ramsayho dostala čo najskôr medzi ostatné reprezentácie a k ľuďom, ktorí sa podieľajú na príprave reprezentantov na všetkých úrovniach,“ povedal po skončení zasadnutia VV generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Výkonný výbor sa zhodol na fakte, že smernica, ktorá pojednáva o udeľovaní súťažných licencií je zastaralá a neodráža skutkovú potrebu. VV preto zaviazal právne oddelenie SZĽH, aby pripravila návrh na dopracovanie tejto smernice. Členovia výkonného výboru zároveň schválili licencie pre prvú ligu juniorov a prvú ligu dorastu.

Slovenský zväz ľadového hokeja pripravil pre budúci rok finančné prostriedky na sociálne projekty pre slovenské kluby. Výkonný výbor SZĽH schválil dve možnosti, ako sa k týmto finančným prostriedkom dopracovať. „V najbližšej dobe budú zverejnené na webovej stránke SZĽH a klubom zaslané výzvy na predkladanie projektov v rámci motivačného systému financovania klubov. Veríme, že prídu nové, inovatívne nápady, ktoré budú vzorom pre ďalšie hokejové kluby na Slovensku,“ dodal na záver Miroslav Valíček.

Zuzana Tomčíková a Jenny Potter

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 13.9.2017 17:33