hockey-LIVE

Na čo striehnuť pri stávkach na hokej?

Hokej je rýchla hra. Aj preto sa teší veľkej obľube fanúšikov tipovania. Obzvlášť v krajinách, kde je hokej populárny. Slovensko patrí medzi práve také krajiny, kde po futbale je práve hokej druhým najtipovanejším kolektívnym športom. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo sa vám pri hokeji vypláca a čo nie? Ak preferujete množstvo nakombinovaných stávok na favoritov, možno veľmi nepomôžeme. Ale ak ste fanúšikom a znalcom konkrétnej ligy alebo dokonca tímu, veríme, že malé rady od nás sa vám zídu.

Máte vyskúšané hendicapy?

Určite stojí za zmienku. Najmä vo vyrovnaných hokejových ligách. Najlepších a najvyrovnanejších vo svete ako sú NHL, KHL, fínska Liiga, či švédska SHL. Čo sa týka vyrovnanosti pripadajú do úvahy aj iné hokejové ligy, no treba myslieť na to, že na tie nie sú ponúkané tak atraktívne kurzy. Obľubujete ostré tipy na víťazstvo niektorého z tímov? Zamysleli ste sa niekedy nad tým, či v prípade víťazstva po 60.-tich minútach je rozdiel iný ako jednogólový?

Hokejová ponuka u bookmakera


Zdroj: betplanet.net

Zarábajúca štatistika

Je zo začiatku sezóny 2017/2018 v NHL. Vzorka prvých 500 zápasov, ktoré sa skončili v riadnom hracom čase bola dohraná 13. januára 2018. Z nich 382 skončilo viac ako o gól v prospech víťaza. Čo to znamená? Ak nájdeme kurz na víťaza v hendikepe (-1,5) vyšší ako je 1,31-násobok (500/382) kurzu na ostrého víťaza, mohol by byť práve ten výhodnejší ako samotný víťaz po 60. minútach. V prípade svojho favorita zvážte, či kurz na hendikep nie je ešte výhodnejší (2.00 vs. 2.00*1.31 = 2.6). Pokiaľ je vyšší ako 2.6 nie je to zlé. Porovnať si kurzy môžete napríklad na http://www.oddsportal.com/hockey/usa/nhl/.

Vyskúšajte

Nie je to však vzorka, na ktorej môžeme robiť exemplárne závery, ale ... Vzhľadom na skutočnosti o zmenšovaní brankárskej výstroje v prospech viac padnutých gólov aj pre sezónu 2018/2019, je predpoklad, že práve táto štatistika bude ešte vyššia z pohľadu viacgólových víťazstiev. Nezabúdajúc tiež na klasiku s odvolávaním brankára na konci zápasu pri jedno až dvoj gólovom rozdiele v skóre. Dúfajte, že to nedopadne takto:

Vyskúšajte primerane svojmu bank-manažmentu, či to naozaj funguje. Alebo skúste nájsť alternatívu ako vychytať neupravené šablóny bookmakerov vo svojej obľúbenej hokejovej lige, v ktorej sa hlavne na začiatku sezón dejú zmeny.

Proti dlhotrvajúcej sérii?

Určite poznáte systémy ako stávky proti sériám. Nie, nie. Nejdeme vás presviedčať o ruletovom systéme Martingale. Neodporúčame ho, pokiaľ ste sa vyslovene neprišli zabávať alebo neplánujete skončiť po prvej výhre. Takže, ak tím neremizoval 15-krát za sebou a všetky tímy ligy majú túto sériu niekoľkonásobne nižšiu, neverte fámam, že práve nasledujúci zápas sa oplatí vsadiť na remízu. Práve naopak. Určite si všimnete, že v podobných extrémnych prípadoch sú kurzy na tip, kde výsledok nenastal už veľmi dlho, zväčša znížené a bez iných pádnych argumentov sú tak podhodnotené. Ak by ste chceli takýto zápas vyskúšať tipovať, verte, že ísť proti sérii systémom Martingale sa určite nemusí vyplatiť. Hlavne kvôli konečnému banku a exponenciálnemu rastu vkladov.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 30.11.2018 08:50