Arosa Challenge

Koronavírus ruší aj decembrový Švajčiarsky pohár

Arosa ChallengeSlovenská hokejová reprezentácia po novembrovom Nemeckom pohári nebude štartovať ani v decembri na turnaji NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe (14. – 18. decembra). Organizátori z krajiny helvétskeho kríža sa pre nekončiace problémy spôsobené pandémiou koronavírusu rozhodli podujatie zrušiť.

Organizácia domáceho turnaja by vzhľadom na opatrenia vo federálnej kantónnej oblasti, kde sa mal uskutočniť, bola veľmi náročná. S prihliadnutím na aktuálne dianie v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, karanténne opatrenia a obmedzenú dostupnosť hráčov pre potreby reprezentácií sme sa rozhodli podujatie zrušiť,“ zverejnili dnes Švajčiari na stránke svojej hokejovej federácie

Slováci sa na turnaji mali stretnúť s domácim výberom, Lotyšskom a Nórskom. Náš národný tím tak zrejme do konca kalendárneho roka nepreverí žiadneho medzinárodného súpera. Najbližší turnaj v príprave na majstrovstvá sveta zostáva domáci februárový Kaufland Cup. 

Zverencom trénera Craiga Ramsayho vlani nevyšiel turnaj vo Švajčiarsku keď olympijskému výberu Ruska podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch a v zápase o tretie miesto Nórom 1:4.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 19.11.2020 09:40