hockey-LIVE

Craig Ramsay pred návratom: Verím, že na Slovensko prinesiem šťastie

Craig RamsayNávrat trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho pod Tatry sa priblížil. Čoskoro 70-ročný kanadský bard priletí koncom marca a po nutnosti karanténnej izolácie začne pripravovať národný tím na majstrovstvá sveta v Rige. Pred príchodom na Slovensko sme s ním nadviazali spojenie do Tampy, kde mu život s minimálnymi protipandemickými obmedzeniami spríjemňuje rodina, teplé slnečné počasie, práca okolo domu a milovaný golf.

Ako vždy s úsmevom, ochotou, dôvtipom a dobrou náladou sa Craig prihlásil na konferenčný hovor. Má sa veľmi dobre. Nedávno ho zaočkovali prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19, druhú dostane ako darček k jubilejným sedemdesiatinám 17. marca, teda presne v deň ich dovŕšenia. Počas celého rozhovoru sršalo z kanadského trénera šťastie. „Verím, že ho prinesiem so sebou aj vám na Slovensko,“ hovorí exkluzívne pre hockeyslovakia.sk Craig Ramsay.

Uvedomuje si, že po návrate do Bratislavy ho čakajú oveľa drsnejšie podmienky a opatrenia v porovnaní s tými v Tampe. „V Tampe je všetko otvorené, v podstate si môžeme robiť, čo chceme. Rúško musíme nosiť akurát pri vstupe do obchodu, inak všetko beží normálne. Sme tu veľmi šťastní. Som obklopený rodinou, môžem sa stretávať s priateľmi, hrať golf. Skutočne sme tu veľmi spokojní,“ pokračuje v rozprávaní kanadský tréner.

Na Slovensko tentoraz dorazí bez manželky Susan, ktorá zostane doma, aby pomáhala dcére s dieťaťom. Craig sa však na Slovensko teší: „Najmä preto, že uvidím všetkých svojich kolegov a priateľov. Dúfam, že dáme dokopy skvelý tím a budeme pokračovať v nedokončenej práci. Zahráme si niekoľko prípravných zápasov a pôjdeme na majstrovstvá sveta.“

Tie sľubujú veľkú výzvu. Finálne sa odohrajú len v jednom dejisku, ktorým je lotyšská Riga, hoci v hre o spoluorganizovanie šampionátu bola donedávna aj Bratislava. Momentálne nie je známe, či sa vrchol hokejovej sezóny uskutoční v takzvanej bubline, alebo s divákmi na tribúnach. Definitívnu má v polovici apríla odklepnúť lotyšská vláda. „Bude to dozaista jedna z najväčších výziev mojej kariéry. Ani neviem, čo môžem očakávať. Trénujem už dlho, ale toto som ešte nikdy nezažil. Bude to jedinečné. Priznám sa, že som aj trošku nervózny. Najmä v situácii, keď máme niečo robiť, pritom netušíme, čo všetko sa vlastne môže stať.  Stále však platí, že pôjdeme do toho naplno a odvedieme najlepšiu robotu, akú vieme,“ doplnil na margo nejasností ohľadom svetového šampionátu v Rige Craig Ramsay.

Viac o pocitoch trénera slovenskej reprezentácie i jeho názoroch na rozpis MS zo slovenského pohľadu sa dozviete v našom videorozhovore so slovenskými titulkami:

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 3.3.2021 13:45