hockey-LIVE

Olympijská kvalifikácia ZOH2022: Slováci s víťazným vstupom

 Rakúsko - Slovensko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Slovensko sa v úvodnom zápase kvalifikácie na Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu stretlo s reprezentáciou Rakúska. Otvárací gól zápasu na seba nenechal dlho čakať. Už v 2. minúte skóroval navrátilec do reprezentácie Libor Hudáček. Ten sa trafil nad rameno rakúskeho gólmana, keď strieľal bez prípravy po prihrávke od Čerešňáka – 0:1. V 9. minúte dostali Slováci možnosť aj navýšiť svoje vedenie, keď sa ocitli dvaja rakúski hokejisti súčasne na trestnej lavici. Slovákom sa však počas takmer dvojminútovej presilovej hry o dvoch hráčov nepodarilo zveľadiť svoj náskok.

V 29. minúte ale predsa Slováci strelili aj druhý gól, keď strelou z ostrého uhla Gernát nachytal nepripraveného Kickerta – 0:2.

Rakúšanom sa podarilo zdramatizovať stretnutie v 53. minúte. Slovenská obrana nechala priveľa priestoru Zwergerovi, ktorého sólo ešte síce skončilo na korčuliach slovenského obrancu, no na následnú Leblerovú dorážku už Konrád nemal nárok - 1:2. V 55. minúte mohlo byť už vyrovnané, ale na veľké šťastie Slovákov, Obrist minul puk tesne pred poloprázdnou slovenskou bránou. 30 sekúnd pre koncom sa ešte Rakúšania odhodlali k hre bez brankára, no kedže ani Unterwegerova strela si cestu za Konrádov chrbát nenašla, Slováci zaznamenali úvodné víťazstvo v skupine.


Rakúsko - Slovensko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)


Góly: 53. Lebler (Heinrich) - 2. Hudáček (Čerešňák), 29. Gernát (Čerešňák, Studenič). Rozhodovali: Hansen (Nór.), Öhlund (Švéd.) - Hynek (ČR), Kröyer (Dán.), vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 4241 divákov.


Rakúsko: Kickert (Starkbaum) - Strong, Unterweger , Schneider, Ganahl, Hundertpfund, - Schumnig, Heinrich, T. Raffl, Herburger, Baumgartner - Ulmer, Pallestrang, Lebler, Zwerger, Rossi - Zündel, Wolf  - Wukowits, Obrist, Haudum
Slovensko: Konrád (Rybár) - Marinčin, Jaroš, Cehlárik, Jurčo, Hrivík - Čerešňák, Gernát, Pospíšil, Lantoši, Ružička - Grman, Kňažko, Hudáček, Studenič, Daňo - Ďaloga, Nemec Slafkovský, Kelemen, Gríger

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 27.8.2021 10:43