hockey-LIVE

Slováci sa kvalifikovali na ZOH 2022 v Pekingu

Slovensko - Bielorusko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Po piatkovom jednoznačnom víťazstve Slovákov nad Poľskom 5:1 sme sa v poslednom dueli skupiny o postup na ZOH 2022 stretli s Bieloruskom. Hokejistom s dvojkrížom na hrudi stačila k postupu aj remíza, zatiaľ čo Bielorusi potrebovali víťazstvo za všetky tri body.

Bielorusi vstúpili do stretnutia pomerne agresívnym štýlom hry podobne ako v poslednom vzájomnom zápase na MS v Rige. Už v 2. minúte putoval na trestnú lavicu Kolyachonok. Krátko po uplynutí prvého bieloruského trestu Sapego veľmi tvrdým zákrokom zrazil na ľad Slafkovského, za čo inkasoval 5-minútový trest plus do konca zápasu. Ponúknutú presilovú hru Slováci využili už po 23 sekundách. Po prihrávke od Hrivíka sa exportne trafil Cehlárik - 1:0. Slováci napokon prišli o výhodu 5-minútovej presilovej hry, keď sa voči pravidlám previnil Ružička faulom s vysokou hokejkou. V 17. minúte mohli Slováci odskočiť svojmu súperovi na dvojgólové vedenie, no Pospíšilovi sa po nádejnom brejku nepodarilo prekonať zoči-voči Taylora.

Bielorusom sa podarilo šokovať Slovákov už po 67 sekundách druhej tretiny. Najväčšej bieloruskej hviezde Sarangovichovi sa podarilo v predbránkovej spleti tiel poslať puk za Konrádov chrbát na 1:1. V 28. minúte mal šancu na reparát Pospíšil, keď šikovne unikol poza chrbát bieloruskej obrane, no ani po druhýkrát nenašiel recept na výborne chytajúceho Taylora.

Gólové rozuzlenie napokon prišlo až v 58. minúte. Bielorusi sa odhodlali k hre bez brankára, čo sa takmer okamžite podarilo využiť Liborovi Hudáčkovi, ktorý sa prezentoval dravým prienikom pomedzi bieloruských brániacich hráčov a poslal puk do opustenej brány – 1:2.

 

Slováci sa tak víťazstvom skupiny D kvalifikovali na záverečný turnaj zimných olympijských hier do Pekingu, kde sa stretnú v základnej skupine so Švédskom, Fínskom a Lotyšskom.

 

 

Slovensko - Bielorusko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 5. Cehlárik (Hrivík), 58. Hudáček (Studenič) - 22. Šarangovič. Rozhodovali: Öhlund (Švéd.), Tscherrig (Švaj.) – Ondráček (ČR), Zunde (Lot.), vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše Sapego 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7105 divákov (vypredané).

 

Zostava SVK : Konrád (Rybár)-Marinčin, Jaroš, Jurčo, Hrivík, Cehlárik - Čerešňák, Gernát, Lantoši, Ružička, Pospíšil - Grman, Kňažko, Daňo, Studenič, Hudáček - Nemec, Ďaloga, Gríger, Roman, Slafkovský

 

 

Zostava BLR : Taylor, (Kulbakov), Bailen, Sapego, Sarangovich, Komarov, Stas- Solovyov, Lisovets, Platt, Pare, Prince- Gotovets, Kolyachonok, Protas, Kodola,Buinitsky- Korobov, Yeryomenko, Demkov, Pavlovich, Usov

 

    #  Skupina D                  OZ        V        VP        PP        P        G        B    

     1. Slovensko                    3          3        0          0        0       9:3      9

     2. Bielorusko                    3          1        0          0        2       6:5      3

     3. Rakúsko                       3          1        0          0        2       7:8      3

     4. Poľsko                          3          1        0          0        2       3:9      3

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 30.8.2021 11:15