Nemecký pohár

Slovensko úspešne vstúpilo do turnaja Nemeckého pohára

Prvý zápas tohtoročného Nemeckého pohára hostili reprezentácie USA a nášho Slovenska v Mníchove už o 16:30. Našim hokejistom sa podaril majstrovský kúsok v podobe otočenia nepriaznivého stavu a výhry po samostatných nájazdoch a tak prvé body putujú do tabuľky pre tím Slovenska.

Zápas sa prvou tretinou určite nevyvíjal podľa predstáv trénera Vladimíra Vùjtka, keď naši reprezentanti inkasovali gól už v piatej minúte z hokejky Sexstona, ktorý sa medzi kruhmi a pred Lacom nemýlil - 1:0. Namiesto očakávaného tlaku a pokusu o vyrovnanie sa bohužial slovenskí hokejisti dopúšťali v prvej tretine veľkého počtu nedovolených zákrokov, čo hneď pri prvej možnosti využil Tim Stapleton a zvýšil v presilovke na 2:0. Do konca tretiny zohrievali trestnú lavicu ešte traja naši hráči, no Američanom sa nepodarilo odskočiť na rozdiel troch gólov.

To prišlo až v polovici druhej tretiny, keď sa pred Lacom nemýlil Mueller a USA vyhrávalo už 3:0. Ako rozhodujúci a zlomový moment môžeme označiť vylúčenie Dylana Reese-a v 39.minúte, čo o 16 sekúnd neskôr bezchybne potrestal Michal Sersen delovkou od modrej čiary za bezbranného brankára Zapolskeho - 3:1. Do sirény oznamujúcej prestávku po druhej tretine sa už nič nezmenilo.

Prvá polovica tretej tretiny sa niesla v duchu brániaceho tímu USA, čo sa odzrkadlilo hneď v jej druhej polovici. Slovensko hralo v útočnej tretne aktívne a pýtalo si svojim pohybom fauly. Tie prišli v 53.minúte a to hneď dva krát, keď si na trestnú lavicu sadli Borque a neskôr aj Bailen. Ponúknutú šancu v presilovke 5 na 3 znovu chladnokrvne využil Michal Sersen a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste na 3:2. Vyrovnanie viselo v týchto chvíľach na vlásku a čo sa nepodarilo strelou Špirkovi, dokonal v 58.minúte dorážkou Marcel Hossa a pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 3:3. Trinásť sekúnd pred krátkou prestávkou ešte fauloval Sexston a do predåženia sme tak išli zo šancou presilovky 4 na 3.

Predåženie aj po viacerých streleckých pokusov v presilovej hre rozuzlenie neprinieslo a po piatich minútach museli teda nasledovať samostatné nájazdy. Minca rozhodcu určila, že štartujúcim tímom na nich budú Američania. Strelec tretieho gólu, Mueller strieľal len do pripraveného Jána Laca. Na našej strane trafil žàdku Juraj Mikúš. Strelec durhého gólu, Stapleton takisto neprekonal skvele chytajúceho Laca. Na Zapolskeho nevymyslel nič Záborský a tak sa na poslednú sériu postavil Shannon - a Laco vychytal aj do tretice. Rozhnodúť o osude zápasu mohol posledný hráč v sérii - Branko Radivojevič - a tak sa aj stalo! Zapolski bol na jeho strelu prikrátky a Slovensko dokonalo málokedy vídaný obrat z 3:0 na 3:4 po samostatných nájazdoch.

Hviezdami zápasu sa stali brankár Zapolski na strane USA a na našej strane nikto iný ako obranca Michal Sersen.

Ďalší zápas náš čaká už zajtra o 16:15 proti domácemu Nemecku.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 8.11.2013 19:38