Nemecký pohár

Proti domácemu Nemecku sme doplatili na bezzubú koncovku

Druhý hrací deň Nemeckého pohára sa nesie v podaní dvoch zápasov. Nás zaujímal hlavne ten prvý, ktorý začínal o 16:15 a v ňom privítalo Nemecko hokejistov našej reprezentácie.

V zápase by sa dali hľadať početné podobnosti so včerajškom, keď sme v prvej tretine umne hrozili z protiútokov, no skóre takisto otvorilo druhé mužstvo. Presnejšie už v šiestej minúte sa v mele pred bránkoviskom najlepšie zorientoval kapitán Michael Wolf a vsietil prvý gól do bránky Rastislava Staňu. Strelec gólu ale neskôr nepekne fauloval Milana Bartoviča vysokou hokejkou, za čo si vyslúžil trest 5+"do konca" a do ostatku priebehu zápasu už nezasiahol. Bartovič našťastie aj ďalej pokračoval v hre.

Druhú tretinu poznamenali viaceré vylúčenia, hlavne v podobe viacerých hráčov na ľade na oboch stranách, ale ako zlomové sa ukázali byť dva fauly našich hráčov, keď si v 37.minúte sadol na trestnú lavicu Branislav Mezei a neskôr vďaka spornému verdiktu rozhodcu o vyhodení puku z obranného pásma, pykal aj Ivan Švarný. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr sa toto podarilo využiť Darylovi Boyle-ovi, ktorý v presilovke zvyšoval na 2:0.

Tretia tretina ukázala nezlomnú vôľu našich reprezentantov o vyrovnanie. Jedinou chybou našich striel bol slabý nedôraz pred brankárom Dennisom Endrasom, ktorý dnes vychytal čisté konto a v konečnom dôsledku tak zamotal tabuľku tohto turnaja.

Nemecko je momentálne na jej čele so štyrmi bodmi pred Švajčiarskom a Slovenskom, ktoré majú zhodne po 2 body a posledná priečka patrí tímu USA, ktorý ale ešte takisto nestratil šancu na prvé miesto. Zajtra náš tím čaká posledný zápas o 13:15 proti Švajčiarom.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 9.11.2013 19:00