NHL

Marián Hossa asi ukončí hokejovú kariéru

HossaJe to šok pre slovenský hokejový svet. Môžeme povedať, že jeden z našich najobľúbenejších hráčov, ktorý reprezentuje našu krajinu, bude asi musieť ukončiť svoju aktívnu kariéru. Svojím vekom by sa už mohol zaradiť medzi hokejových penzistov, ale Marián je stále pri sile, čo dokazoval stabilne kvalitným výkonom. Niekedy je však zdravie prednejšie a to sa stalo aj v tomto prípade.

Dôvod tohto rozhodnutia

Marián Hossa sa takto rozhodol potom, čo ho už niekoľko rokov trápila zákerná alergia. Má reakciu na vlastný pot. Pre hokejistov, ako aj iných športovcov je tento protivník veľmi nežiadúci. Marián podstúpil viaceré procedúry, aby s touto alergiou bojoval a potlačil jej príznaky. Avšak to sa mu nedarilo ani s prispením najnovších lekárskych poznatkov. Nevieme ako na to zareaguje ešte extraliga. V poslednom čase sa mu ochorenie zhoršovalo a musel brať silnejšie lieky. Nakoniec to náš hokejista zvážil a rozhodol sa, že zdravie mu je prednejšie a preto sa s aktívnym hokejom pravdepodobne rozlúči.

Trocha štatistík

Marián hral v NHL za viaceré tímy, konkrétne Ottawa Senators, Atlanta Thrashers,
Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings teraz ešte hrá za Chicago Blackhawks. Jeho 19-ročná kariéra v NHL mu priniesla veľkú slávu, nakoľko zatiaľ nastrieľal 525 gólov a má na svojom konte 1134 bodov. Od roku 2009 hrá v Chicagu, kde za Jastrabov strelil 186 gólov a má 229 asistencií. Aj jeho prispením sa tím mohol tešiť až trikrát zo Stanleyho pohára v rokoch 2010, 2013 a 2015. V poslednej sezóne zahral 76 zápasov, v ktorých nastrieľal 26 gólov a pripísal si 19 asistencií.

Oficiálne Mariánove vyjadrenie

https://www.hockey-live.sk/images/hossa_stanleycup.jpgHokejista podal novinárom správu, v ktorej potvrdzuje, že podstupuje už dlhší čas lekárske vyšetrenia a liečbu progresívneho ochorenia pokožky. V súvislosti s liečbou musí brať silné lieky, ktorých vedľajšie účinky zapríčinili až znemožnenie jeho účinkovania v sezóne 2017 – 18. Z jeho vyhlásenia je jasné a citeľné, ako veľmi je z tohto stavu sklamaný. Nebude môcť hrať, pokiaľ sa nepodarí vyliečiť alebo aspoň značne potlačiť príznaky tohto ochorenia. Vážnosť jeho stavu ovplyvňuje jeho aktivity či už na ľade, alebo v osobnom živote, a preto sa až po určitom čase dozvie, či sa bude môcť vrátiť do klubu.

Fanúšikovia boli z tejto správy zronení. Určite aj samotný Marián Hossa je smutný, že jeho kariéra s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli tejto alergii skončí. Človek často nad koncom kariéry ani nerozmýšľa. Až postupne s vekom sa mu telo ozve a ukáže, že je čas zavesiť korčule na klinec. V Mariánovom prípade sa tak stalo dosť nečakane, ale uvidíme. Možno sa lekárom podarí zázrak a uvidíme nášho hokejistu ešte aspoň raz nad hlavou pozdvihnúť Stanleyho pohár.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 6.8.2017 13:51