Tipos Extraliga

Slovenskí mladíci dostali lekciu od Košíc

HK Orange 20 - HC Košice 1:7 (0:2, 1:1, 0:4)

Ambiciózne hrajúci slovenskí mladíci privítali na svojom ľade v 16. kole Tipsport ligy jedného z najväčších ašpirantov na titul, a to celok z Košíc. Z ich posledného merania síl vyšli víťazne Košičania, keď vyhrali v tesnom zápase 2:1.

Prvý košický gól na seba nenechal dlho čakať. Už v 2. minúte spoza brány nahrával Vrábel a Petráš si otvoril gólový účet v tomto zápase. V 5. minúte mohlo byť pre slovenských mladíkov ešte horšie. Po faule na prenikajúceho košického útočníka bolo nariadené trestné strieľanie. Šoltés však svoju šancu zahodil a tak búrlivé ovácie z tribún smerovali k brankárovi Durnému. Jeho spoluhráči mu však v 11. minúte rozhodne situáciu neuľahčili. Najprv na tresnú lavicu putoval za podrazenie Dlapka, aby o pár desiatok sekúnd strelou od modrej čiary skóroval Hovorka. V 13. minúte dostali slovenskí mladíci výhodu presilovej hry po vylúčení Pacana. Avšak prvej presilovej hry sa nezhostili najlepšie, keď poriadne ani neohrozili bránu Košíc. Do prvej nebezpečnej situácie sa dostali slovenskí mladíci až v 18. minúte, no Feratovi sa spoza brány prekvapiť Lundströma nepodarilo.

V úvode druhej tretiny dostali slovenskí mladíci dlhú výhodu presilovej hry o dvoch hráčov v trvaní dvoch minút. V nádejných šanciach však puk hokejistov slovenskej dvadsiatky príliš neposlúchal a neraz im preskočil hokejky v najnevhodnejšej chvíli. Táto presilová hra však dodala slovenskej dvadsiatke sebavedomie a čoraz častejšie ohrozovali z nebezpečných protiútokov. Presne v polovici stretnutia sa dokonca podarilo hráčom Orange 20 skórovať. Po strele od Zeleňáka sa puk odrazil pred Kudríka, ktorý pohotovo prekonal Lundströma. Slovenskí mladíci hrýzli aj naďalej a v 33. minúte sa Vašaš dobre natlačil do košickej brány, no s následnou trmou-vrmou si už domáci obrancovia poradili. V 37. minúte hosťujúci Košičania opäť odskočili svojmu súperovi o 2 góly. Po pravom krídle sa predral Petráš a ideálnou prihrávkou poza obranu vyzval Jakuba Suju k zakončeniu. Ten ukázal, že hokejové remeslo ovláda dokonale a bez problémov prekonal Durného - 1:3.

Na začiatku tretej tretiny tím Košíc ešte zveľadil svoj náskok. Počas presilovej hry Durnému nešťastne prepadol puk poza betóny, kde sa najlepšie zorientoval Boltun a poslal puk do opustenej brány. V 47. minúte bolo pre tím HK Orange 20 ešte horšie. Spoza brány nahrával Hričina a Nagy na dvakrát prekonal bezmocného Durného – 1:5. Po inkasovanom góle sa rozhodol tréner Bokroš pre gólmanskú zmenu a medzi tri tyče sa postavil Hlavaj. Ten však po svojom príchode bol nútený vytiahnuť excelentný zákrok. Duo Kafka a Hovorka sa rútili do brejku a len skvelý zákrok Hlavaja zamedzil istému gólu. O pár desiatok sekúnd však už bol prekonaný aj Hlavaj. Domáci obrancovia sa museli cítiť ako na kolotoči, keď útočnú akciu rozvinuli Hovorka s Kafkom, a aj keď druhý menovaný trafil len do tyče, Koyš bezpečne poslal puk do opustenej brány - 1:6. Poslednú gólovú bodku zápasu napísali taktiež Košičania. Šoltésova krížna prihrávka našla medzi kruhmi Dudáša a ten vymietol pavučiny v ľavom hornom horu Hlavajovej brány – 1:7.

HK Orange 20 - HC Košice 1:7 (0:2, 1:1, 0:4)
Góly:
 30. Kundrik (Zeleňák) - 2. Petráš (Vrábeľ, Pacan), 11. Hovorka (Čížek, Koyš), 37. Suja (Petráš), 42. Boltun (Hričina, Nagy), 47. Nagy (Boltun, Hričina), 48. Koyš (Kafka), 59. Dudáš (Šoltés, Šedivý). Rozhodcovia: Fridrich, Novák - Krajčík, Gegáň, vylúčení: 7:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 272 divákov.

HK Orange 20: Durný (47. Hlavaj) – Hílek, Hedera, Zeleňák, Fereta, Dlapka, Švarc, Leško, Matejovič – Marcinek, Kundrik, Jaško - Vašaš, Čacho, Vybíral – Musliu, Okuliar, Smolka – Mesaroš, Šmida, Václav
HC Košice: Lundström – Pulli, Kessel, Bača, Čížek, Šedivý, Dudáš, Michalčin, Matejka – Nagy, Boltun, Hričina – Koyš, Hovorka, Kafka – Šoltés, Pacan, Klíma – Petráš, Suja, Vrábeľ

 

 

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 1.11.2017 09:42