Tipos Extraliga

Slovenskí rozhodcovia si oblečú nové dresy

Dres rozhodcaBRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja pripravil v spolupráci s reklamnými partnermi – autokozmetika a motorové oleje Carlson a čerpacie stanice Gulf, nové, moderné dresy pre slovenských rozhodcov. ,,Sme radi, že po našom návrhu k vytvoreniu nových dresov a korektných jednaniach s pánom Jančekom zo SZĽH, je naša značka CARLSON súčasťou tejto zmeny.“ povedal majiteľ značky CARLSON Libor Čihák.

Dvadsaťšesť dresov pre hlavných rozhodcov a dvadsaťosem dresov pre čiarových arbitrov prešlo dôkladným výberom materiálov aj celkového vzhľadu. „Pozmenili sme vizuál, aby sme oživili súťaž a zatraktívnili pozíciu rozhodcu. Dizajn sme dôkladne konzultovali so samotnými rozhodcami aj reklamnými partnermi. Veríme, že sa budú páčiť aj fanúšikom,“ povedal na margo nových dresov riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček. „Celý rozhodcovský systém prechádza zmenou, takže som rád, že budeme mať aj nové dresy. Po estetickej stránke sú krajšie a po funkčnej uľahčia plynulý priebeh zápasu,“ povedal riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner.

Rozhodcovia sa objavia na ľadovej ploche v nových dresoch už prvého decembra. Každý bude mať na drese svoje číslo ako to bolo doteraz. Sada desiatich dresov pre hlavných rozhodcov a desiatich pre čiarových bude pripravená pre zahraničných rozhodcov, ktorí budú na Slovensku rozhodovať v rámci výmenného programu. „Naša extraliga má výmenný program s EBEL ligou, českou ligou aj IIHF. Sme radi, že sa teraz zviditeľníme novými dresmi aj v zahraničí,“ povedal Ľuboš Jakubec zo športového oddelenia rozhodcov SZĽH.

Materiál i farby prešli precíznym výberom a boli konzultované so slovenskými aj zahraničnými rozhodcami i zahraničnými federáciami. „Dbali sme na to, aby dres spåňal aj určité technické parametre, aby bolo rozhodcu v rýchlosti poznať na ľadovej ploche z každej strany. Látka, z ktorej sú dresy vyrobené, bola testovaná niekoľko týždňov. Je odolná voči mechanickému poškodeniu, voči poteniu, zápachu, je rýchloschnúca a ani častým praním nestratí na týchto vlastnostiach,“ povedal Ľuboš Jakubec.

 

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 30.11.2017 10:48