MS "U20"

MS U20: Slováci vstúpili do MS víťazne

Slovensko - Kazachstan 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Mladí Slováci vo svojom úvodnom stretnutí Majstrovstiev sveta narazili na outsidera skupiny a to na tím Kazachstanu. Prvá tretina sa niesla v duchu viacerých vylúčení, keď ich dovedna bolo až šest a to po troch na oboch stranách. Do prvej vyloženej šance sa však paradoxne dostali draví Kazaši a to pri hre vo vlastnom oslabení. Do brejkovej situácie sa dostal Demin s Buyalskiysom, no druhý menovaný nedokázal Hlavaja prekonať. V 13. minúte sa počas presilovej hry Kazachov táto spolupraca opäť zopakovala len s tým rozdielom, že Buyalskiy nahrával a Demin strielal, no Hlavaj ostal aj po tejto šanci neprekonaný.

Druhú tretinu odštartovalo obrovské nedorozumenie v slovenskej obrane, avšak ani túto šancu nedokázal Demin zúžitkovať do gólu. V 25. minúte si po prvýkrát solídne zaplnená Werk aréna zakričala gól. Počas presilovej hry sa po vynikajúcej krížnej prihrávke trafil strelou z prvej Oliver Okuliar - 1:0.  O 5 minút neskôr na trestnú lavicu putoval Oliver Turan za útok do oblasti hlavy a krku. Počas tohto vylúčenia sa Kazachom podarilo vyrovnať, keď Maxim Musorov nechytateľnou strelou ponad Hlavajove rameno nedal slovenskému brankárovi šancu.  V polovici stretnutia tak na ukazovateli skóre svietil výsledok 1:1 a obe mužstvá prakticky začínali od začiatku.

Vytúžené víťazstvo napokon Slováci strhli na svoju stranu v 58. minúte Mrázikova prihrávka spoza brány našla Tkáča, ktorý dopravil puk do horných poschodí Nurekovej brány. O pomyselnú čerešničku na torte sa postaral v 60. minúte Róbert Džugan. Strelou z vlastného obranného pásma trafil opustenú bránu kazaškého tímu, keď sa v posledných desiatkách sekúnd kazašský lodivod Starygin odhodlal ku hre bez brankára.

 

SLOVENSKO - KAZACHSTAN 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 25. Okuliar (Kňažko, Čajkovič), 58. Tkáč (Mrázik, Mudrák), 60. Džugan - 30. Musorov (Butenko)

Rozhodovali: Schrader (Nem.), Tscherrig (Švajčiarsko) - Lederer (ČR), Nordlander (Švéd.), vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Turan a Alexandrov 10 min za útok do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4915 divákov

Komentáre
Odoslať

Jakub Kurek


Publikované: 27.12.2019 21:32