NHL

Kto má najkrajšie dresy v NHL? Sú to hokejisti Chicaga Blackhawks

Brent SeabrookVybrať spomedzi klubov NHL najkrajšie dresy naozaj nie je jednoduchá úloha. Veď keď sa tak zamyslíme, drvivá väčšina má naozaj pekné a nápadité logá, pričom vizuál na dresoch je skutočne podarený. V tomto je NHL medzi športovými ligami naozaj vysoko. Von ide takpovediac len to, čo je kvalitné.

Ale ruku na srdce, kto má najkrajšie dresy v NHL? Priaznici Los Angeles Kings povedia, že Králi z Kalifornie, fanúšikovia Pittsburghu Penguins budú tvrdiť, že sú to ich obľúbení Tučniaci a keby ste sa opýtali priaznivcov Toronta, tak nebudú pochybovať o tom, že to je ich obľúbená organizácia Maple Leafs. Zrejme chápete, kam tým mierime. Nedá sa to presne určiť, pretože veľkú, skutočne veľkú rolu hrá subjektívna zložka. 

Hráčska asociácia NHLPA sa v tomto období rozhodla prostredníctvom hráčov NHL nájsť odpovede na otázky, ktoré hokejových priaznivcov po celom svete veľmi zaujímajú. Kto je najlepší brankár? Ktorý hráč najviac uráža svojich protihráčov? Proti komu hokejisti neradi nastupujú? Kto má najkrajšie dresy z celej ligy? A tak ďalej. Práve posledná otázka nás bude teraz zaujímať, pretože povedať si, že ten a ten má najkrajšie dresy v celej lige je naozaj milé a pozitívne zistenie.

View this post on Instagram

?#2010HAWKSWIN The Blackhawks are headed to the 2010 Western Conference Final! #HawksRewind

A post shared by Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks) on

NHLPA sa opýtala dovedna 588 hráčov na to, kto má v zámorskej profilige najkrajšie dresy. Je to vlastne nepriama odpoveď na to, ktorá má najkrajší NHL znak, respektíve najkrajšie logo. Niečo málo nad 28 percent respondentov sa zhodlo, že najkrajšie dresy v najsledovanejšej hokejovej lige na svete majú hokejisti Chicaga Blackhawks. Hawks nastupujú v bielej a červenej sade, pričom v strede sa vyníma vyslovene perfektný znak, ktorým je indián.

Viackrát boli vedené polemiky, či je práve logo Chicaga Blackhawks najkrajším v NHL, ale ako to tak teraz vyzerá, nemyslia si to iba priaznivci Jastrabov, ale tento názor zastáva aj väčšina hráčov, ktorých sa opýtala asociácia NHLPA. Vzorka opýtaných, ktorých bolo takmer šesť stoviek a boli z rozličných klubov je dostatočne relevantná na to, aby to mohli Hawks tvrdiť. Veď posúďte sami, ich erb má toľko možných detailov, ktoré tvoria zaujímavý celok, že to nie je jednoduché ani len zrátať. 

View this post on Instagram

It’s a #2010HAWKSWIN! On to Game 3 on Saturday night!

A post shared by Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks) on

Chicago je jeden z najtradičnejších klubov v NHL a verejnosť by s ním mala rátať, ale momentálne, Boston, Washington a Vegas sú o niečo lepší. To robí z tejto trojice väčších favoritov na získanie Stanley Cupu, športové tipy navrávajú, že ich šance sú vyššie, ako v prípade Blackhawks.. Šance Hawks na pohár sú väčšie, ako tomu bolo napríklad pred dvoma rokmi. Môže za to obmena kádra, ktorá išla pozitívnym smerom. Jastrabi čakajú na výraznejší úspech od roku 2015, ale majú mladý a talentovaný tím, ktorý by mohol opäť čoskoro patriť medzi hokejovú špičku. Chicago, aj napriek tomu, že už niekoľko rokov nebolo v play-off NHL, patrí stále medzi najpopulárnejšie organizácie v hokejovom svete, pričom Blackhawks vytvorili novodobú dynastiu, keď sa im podarilo vyhrať Stanley Cup postupne v rokoch 2010, 2013 a 2015. Môžeme byť radi, že mierou vrchovatou sa vo všetkých troch prípadoch o to pričinil aj slovenský útočník Marián Hossa.

Stanley Cup sa podarilo s Jastrabmi vyhrať aj Tomášovi Kopeckému a Michalovi Handzušovi. V minulom storočí najdôležitejšiu trofej hokejového sveta získal s Chicagom aj slovenský rodák Stan Mikita. Či ho považujete za Slováka alebo nie, je na vás. Oficiálne ním ale nie je. Zo Slovákov, ktorí v uplynulých rokoch hrali ha Hawks, ale v organizácii nevyryli až takú hlbokú brázdu, môžeme spomenúť Richarda Pánika, Tomáša Jurča či Marka Daňa. Aktuálne v United Center nepôsobí nijaký Slovák, ale donedávna sa snažil v hierarchii organizácii výraznejšie presadiť mladík Radovan Bondra.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 9.4.2020 14:49