MS "U20"

Ako vyzerá život v bubline?

MetallurgRúška na každom kroku, rozostupy mimo šatne a ľadu či program izolovaný od vonkajších vplyvov. Taký je život v karanténnom hokejovom centre vo Zvolene pre reprezentáciu do 20 rokov pred odletom do dejiska MSJ v Kanade. Hráči i realizačný tím si organizáciu aj zázemie pochvaľujú. Azda najviac však stravu, ktorá je pestrá, chutná i výživná.

Od pondelka 30. novembra je v karanténnom centre izolovaných 58 ľudí, z toho 45 hráčov a 13 členov realizačného tímu. Všetci prešli povinným PCR testovaním s negatívnym výsledkom rovnako ako hotelový personál, ktorý sa o juniorskú reprezentáciu stará a ktorého členovia sú rovnako pravidelne testovaní. Zároveň dbajú na pravidelnú dezinfekciu spoločných priestorov vrátane vestibulového sedenia, jedálne, mítingovej miestnosti a izieb.

Rúška sú v slovenskej bubline povinné na každom kroku. Výnimku majú všetci len pri jedle a pití, a reprezentanti s trénermi aj počas pobytu na ľade, resp. počas tréningu s vysokým fyzickým výkonom. Prísne obmedzenia v izolácii sú prípravou na tvrdé podmienky, ktoré budú čakať národný tím v Edmontone. „Snažili sme sa nastaviť pravidlá podobné tým kanadským. Napríklad neustále rozostupy medzi hráčmi, nosenie rúšok počas presunov aj pri stretávaní sa mítingoch. Všetci členovia bubliny musia dodržiavať aj ďalšie hygienické opatrenia. Všetci musia byť zároveň opatrní v tom, čo robia a kde a ako sa pohybujú,“ povedal pre hockeyslovakia.sk manažér reprezentačnej dvadsiatky Tomáš Pšenka.

Hráči sa v bubline aklimatizovali a veľmi rýchlo si privykli dodržiavať všetky nariadenia. Netaja sa skutočnosťou, že neustále nosenie rúška im nie je pohodlné, rozumejú však jeho opodstatneniu. „Bohužiaľ, také sú nariadenia a musíme ich rešpektovať. Organizácia bubliny je veľmi dobrá, zatiaľ všetko ide, ako má,“ uviedol útočník Simon Jellúš. Je v bubline priestor na nudu? „Určite nie. Máme pestrý a bohatý program. Tréningy na suchu, na ľade, mentálne a iné mítingy. Určite sa nenudíme.“

V pondelok absolvovali reprezentanti po získaní negatívnych výsledkov zoznamovací podvečerný tréning, v utorok a v stredu zaberali dvojfázovo dopoludnia a popoludní, na suchu i na ľade. „Boli v dobrom tempe i nasadení. Zišla sa dobrá partia, tímová chémia začína fungovať,“ doplnil Samuel Krajč.

Obrancovi Rayenovi Petrovickému zaimponovala chutná strava. „Raňajky a večere máme formou bufetu, obed nám roznášajú. Cez medzi tréningami máme k dispozícii snacky. Na výber máme veľa dobrého jedla. Aj ja som si prišiel na svoje. Už boli bryndzové pirohy, moje obľúbené,“ vravel Petrovický.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 3.12.2020 14:55