MS "U20"

Slováci absolvovali v Edmontone prvý tréning, Petrovický: Skvelý pocit

MS U20Keď výprava slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov dostala v piatok popoludní horského času oficiálne povolenie opustiť karanténu v Edmontone na základe viacnásobne negatívnych výsledkov PCR testov, hráči radostne zamierili z izieb najskôr na snack a následne koridorom do tréningovej haly spojenej s Rogers Place. Prvý tréning si všetci dosýta užili. 

Tridsať slovenských juniorských reprezentantov malo možnosť korčuľovať takmer jeden a trištvrte hodiny. „Skvelý pocit,“ netajil nadšenie hlavný tréner Róbert Petrovický v rozhovore pre hockeyslovakia.sk a pokračoval: „V piatok popoludní sme sa všetci stretli prvýkrát po piatich dňoch a presunuli sa na večerný tréning. Každé mužstvo malo v prvý deň jednu jednotku, my sme boli na zozname o šiestej večer miestneho času. Na chlapcoch bolo vidno, že sa veľmi tešia. Aj rozloženie tréningu sme prispôsobili tak, aby mali z neho radosť. Som veľmi spokojný, pretože z hráčov išla iskra.“

Členovia výpravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov absolvovali od nástupu do záverečnej fázy prípravy na šampionát 30. novembra vo Zvolene do prvého tréningu v Edmontone dovedna už viac ako 350 PCR testov na koronavírus. Zatiaľ každý bol negatívny. „Všetko ide podľa plánu. Teším sa, že nás sprevádzajú skvelé správy. Po ukončení izolácie máme za sebou veľmi dobrý deň a tešíme sa na ďalší podľa programu. V sobotu nás čaká tréning o 12-tej miestneho času,“ informoval kouč Róbert Petrovický. V prepočte na domáce časové pásmo v sobotu o 20.00 SEČ opäť v tréningovej hale.

Ako už poznamenal šéf juniorskej striedačky, nadšenie hráčov po opustení izieb bolo enormné. „Hneď ako sme vyšli na snack, zdravili sme sa s kamošmi. Dlho sme sa nevideli. A čo sa týka tréningu, nebolo to zlé, ale mohlo to byť lepšie. Trošku nám odskakovali puky, ľad je iný. Ale to sa zlepší. Keďže nás je viac, v kabíne sa zatiaľ trochu tlačíme, ale pomestíme sa,“ hovorí 18-ročný útočník Maroš Jedlička.

S adaptáciou v hoteli neďaleko Rogers Place je maximálne spokojný. „Ak čokoľvek potrebujeme, stačí zavolať na recepciu a všetko vybavia. Skvelé. Akurát si trošku viac budeme musieť zvyknúť na kanadskú kuchyňu, no verím, že to bude rýchle,“ pokračuje hráč HKM Zvolen. Ku kulinárskym zážitkom z krajiny javorového listu doplnil: „Jedol som tu napríklad niečo, čo pripomínalo ryžu, ale ryža to nebola. Ani neviem, o čo presne išlo. Niektoré jedlá som ochutnal prvýkrát. Všeobecne však platí, že k pokrmom dávajú strašne veľa omáčok.“

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 19.12.2020 09:31