Kaufland Cup

Kaufland Cup 2021 je presunutý na apríl

Kaufland CupMedzinárodný hokejový turnaj Kaufland Cup, predtým známy ako Slovakia Cup bol presunutý z februárového asociačného termínu na aprílový. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja sa tak rozhodlo z dôvodu náročnej epidemiologickej situácie na Slovensku.

Kaufland Cup 2020 bol poslednou akciou seniorskej hokejovej reprezentácie pred vypuknutím pandémie koronavírusu. Slováci budú obhajovať prvenstvo na turnaji až v apríli 2021 v rámci prípravy na IIHF Majstrovstvá sveta 2021. Súperi našej reprezentácie budú známi neskôr. „Situácia s pandémiou u nás nie je dobrá. Organizovať taký turnaj by spôsobilo viacero komplikácii nám aj samotným hráčom. Rozhodli sme sa, že budeme hľadať náhradné riešenie. Po dohode s našim generálnym partnerom Kauflandom sme sa rozhodli, že Kaufland Cup 2021 odohráme v apríli v rámci prípravy na svetový šampionát,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan. 

V náročnom aprílovom asociačnom termíne čaká zverencov trénera Craiga Ramsayho aj séria Euro Hockey Challenge proti tímom Nemecka, Rakúska a Česka a tiež dva prípravné zápasy s Nórskom. 

Komentáre
unregistered
Peťo Kojš
20.4.2021 20:14

Hhh

Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 29.1.2021 10:23