Tipos Extraliga

Slovan príde o tri body, rozhodla Ligová rada extraligy

Slovan BratislavaHC Slovan Bratislava zdolal síce v prvom kole aktuálnej sezóny Tipos extraligy DUKLU Trenčín 4:1, na konci základnej časti mu však budú odpočítané tri body. Na zasadnutí Ligovej rady extraligy o tom rozhodli jej členovia. 

HC Slovan Bratislava sa previnili voči Súťažnému poriadku SZĽH. Belasí mali mať v zápase s Trenčínom dvoch hráčov z ročníka 2002 alebo mladších alebo dve voľné miesta pre takýchto hráčov. Slovan síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča, čím sa Ligová rada zaoberala už v priebehu víkendu a aj začiatkom týždňa.

„Súťažný poriadok umožňuje ponechať v platnosti výsledok, ktorým sa zápas skončil na hracej ploche, teda aj osobné štatistiky hráčov. Zároveň však umožňuje odpočítať tri body na konci základnej časti,“ vysvetlil člen Ligovej rady extraligy a manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný: „HC Slovan Bratislava môže využiť inštitút odvolania sa voči tomuto rozhodnutiu, a následne by sa tým zaoberal Výkonný výbor SZĽH,“ dodal. 

Ligovej rade bola zároveň doručená námietka HK Dukla Trenčín, v ktorej klub spod hradu Matúša Čáka požadoval kontumáciu zápasu a priznanie troch bodov, čomu Ligová rada nevyhovela. Individuálne štatistiky hráčov však zostávajú platné. 

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 1.10.2021 07:01