MS 2022

Po prvom tréningovom dni nastali tri zmeny v zostave Craiga Ramsayho, tím posilnil Jánošík

priprava2_thumb.jpgVedenie slovenskej hokejovej reprezentácie musí od prvého dňa prípravy na majstrovstvá sveta riešiť nečakané komplikácie. Po prvých dvoch utorkových tréningoch sa s reprezentáciou rozlúčila trojica Christián Jaroš, Michal Čajkovský a Denis Godla. 

Ešte pred začiatkom kempu nahradil chorého Pavla Regendu 17-ročný útočník Samuel Honzek. Kým Regenda sa po doliečení k reprezentácií vráti, pre trojicu Jaroš, Čajkovský, Godla sa tento rok príprava na svetový šampionát definitívne končí. 

„Christián Jaroš má zranený členok. Má na ňom výrastok, nemôže si obuť ani korčuľu a na piatok ma už dohodnutú operáciu v Košiciach. Michal Čajkovský komunikoval so svojom klubom s Novosibirskom a agentom. Bolo mu povedané, že v prípade zranenia mu nebude obnovený kontrakt, preto sa rozhodol, že zostane doma, aby neriskoval zranenie. Denis Godla to skúsil na jednom tréningu, má však dlhodobé zranenie, natiahnutý sedací sval, ktorý pokračuje až do triesla. Nebude s nami pokračovať,“ objasnil situáciu v tíme asistent generálneho manažéra Oto Haščák. 

Novými hráčmi v kádri sú skúsený obranca Mladej Boleslavy Adam Jánošík, ktorý sa k tímu pripojil pred stredajším ranným tréningom a obranca HC Košice Ladislav Romančík, ktorý sa ku kádru pridá vo štvrtok. 

„Bez ľadu som bol niečo vyše týždňa, takže na prvom tréningu to nebolo ideálne. Príprava je ale dlhá a ja verím, že sa to bude zlepšovať. Som pripravený bojovať. Poznám tu veľa chalanov, sú tu aj noví chlapci, takže uvidíme, čo príprava prinesie. Teším sa na zápas v Spišskej Novej Vsi. Bude tam celá moja rodina, kamaráti. Vyrastal som tam, takže to bude pre mňa srdcovka,“ povedal po prvom tréningu na ľade v Trenčíne Adam Jánošík.

Denisa Godlu nahradí brankár HC Košice Dominik Riečický, ktorý sa k tímu pripojí, rovnako ako Romančík, vo štvrtok. Súčasťou reprezentácie je od stredy večera aj reprezentant do 18 rokov Rastislav Eliáš, ktorý s tímom absolvuje tréningové jednotky.

„Je to náročné, pretože človek skladá káder dlhú dobu a keď sa to na prvom tréningu začne rozpadávať, tak je to frustrujúce. Samozrejme, aj s týmto treba počítať, ale musím povedať, že tí dvaja obrancovia mali byť do základu a hrať top štyri na majstrovstvách sveta. Bude ich ťažké nahradiť, ale musíme sa s tým vyrovnať. Dúfame, že to boli posledné zmeny v rámci tejto prípravy,“ zhodnotil Oto Haščák.


V rámci prvého bloku prípravy čakajú Slovákov dva prípravné zápasy proti Čechom. Uskutočnia sa vo štvrtok 21. apríla v Spišskej Novej Vsi (17.30) a v sobotu 23. apríla v Trenčíne (15.00).

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy proti Česku (21. a 23. apríla):

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (HC Kometa Brno), Dominik Riečický (HC Košice)

obrancovia: Martin Bučko (Bíli Tygři Liberec), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec), Peter Čerešňák (HC Plzeň), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav), Ladislav Romančík (HC Košice)

útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec), Andrej Kollár (HC Kometa Brno), Michal Krištof (HC Kometa Brno), Róbert Lantoši (Linköping), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Tomáš Mikúš (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Matúš Sukeľ (HC Verva Litvínov), Alex Tamáši (HC´05 Banská Bystrica), Marek Valach (HK Dukla Trenčín), Samuel Honzek (Dukla Trenčín)

 

Program prvej časti prípravy:

21. apríl (17.30) - Slovensko - Česko (Spišská Nová Ves)

23. apríl (15.00) - Slovensko - Česko (Trenčín)

 

Ďalší program:

29. apríl (19.00) - Nemecko - Slovensko (Drážďany)

30. apríl (17.00) - Nemecko - Slovensko (Drážďany)

Kaufland Cup:

5. máj (neurčené) - Slovensko - Nórsko

7. máj (neurčené) - Slovensko - Francúzsko

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 20.4.2022 13:58