MS 2022

Reprezentáciu posilnia Okuliar a Lunter, Sukeľ pre zranenie končí

pripravaSlovenská hokejová reprezentácia odštartovala sériu zápasov v rámci prípravy na majstrovstvá sveta úspešne. V prvom stretnutí zdolala výber Českej republiky 3:1. Hráčom sa však v náročnom dueli nevyhli zranenia, vedenie reprezentácie preto muselo povolať posily.

„Matúš Sukeľ utrpel zranenie v oblasti tváre, ktoré mu neumožňuje pokračovať v príprave. Namiesto neho sa k tímu pripojí center Mladej Boleslavy Mário Lunter. V tíme nás trápia viaceré zranenia. Stopercentní nie sú ďalší hráči, ale zatiaľ všetci pokračujú v príprave a o ich štarte v druhom zápase s Českom sa rozhodne po rannom rozkorčuľovaní. Do tímu sme preto povolali ďalšiu posilu. Oliver Okuliar pricestoval dnes ráno a už absolvoval s tímom jeden tréning,“ vysvetlil náročnú situáciu v kádri asistent generálneho manažéra Oto Haščák. 

Slovenskí reprezentanti  sa s Českom stretnú v prípravnom zápase v sobotu 23. apríla o 15.00 v Trenčíne. Následne budú mať dvojdňovú prestávku a pred dvojzápasom v Drážďanoch proti Nemecku sa stretnú na tréningovom kempe v Bratislave.

 

Nominácia Slovenska na prípravné zápasy proti Česku (21. a 23. apríla):

brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (HC Kometa Brno), Dominik Riečický (HC Košice)

obrancovia: Martin Bučko (Bíli Tygři Liberec), Michal Ivan (Bíli Tygři Liberec), Peter Čerešňák (HC Plzeň), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce), Mislav Rosandič (Bíli Tygři Liberec), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav), Ladislav Romančík (HC Košice)

útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bíli Tygři Liberec), Andrej Kollár (HC Kometa Brno), Michal Krištof (HC Kometa Brno), Róbert Lantoši (Linköping), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Tomáš Mikúš (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Minárik (HK Dukla Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Alex Tamáši (HC´05 Banská Bystrica), Marek Valach (HK Dukla Trenčín), Samuel Honzek (Dukla Trenčín), Oliver Okuliar (SaiPa), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav)

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 22.4.2022 15:08