MS 2022

Húsku povolali do prvého tímu Rangers, do reprezentácie sa vracia Riečický

HuskaSituácia s brankármi v reprezentačnom tíme sa mierne skomplikovala. Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa aktuálne pripravujú na svetový šampionát v Žiline. Od štvrtka ich čaká turnaj Kaufland Cup, v rámci ktorého odohrajú prípravné zápasy proti Nórsku a Francúzsku. K tímu sa mal pripojiť aj gólman Adam Húska. Škrt cez rozpočet slovenskému tímu urobilo vedenie NY Rangers.

Zámorský klub povolal Adam Húsku do prvého tímu z dôvodu zranenia brankárskej trojky jazdcov Keitha Kinkaida. „Adama povolali na poslednú chvíľu do taxi tímu. Skomplikovalo nám to situáciu, ale po porade s trénermi sme povolali Dominika Riečického. Situáciu okolo Adama Húsku budeme vyhodnocovať deň po dni a uvidíme, ako sa vyvinie. Jeho účasť v prvom tíme Rangers môže byť otázka dní, ale aj týždňov,“ povedal na margo zmeny v kádri asistent generálneho manažéra Oto Haščák. 

Tréner Craig Ramsay privítal na utorkovom zraze v Žiline sedem nových hráčov. Obrancov Martina Gernáta, Šimona Nemca a útočníkov Jozefa Baláža, Adriána Holešinského, Miloša Romana, Juraja Slafkovského či Adama Sýkoru. Dvojica Daniel Gachulinec, Samuel Takáč sa pripoji k tímu v stredu, Tomáš Tatar v piatok.

Kaufland Cup v Žiline bude poslednou previerkou Slovákov pred štartom MS. Vo štvrtok 5. mája nastúpia o 18.00 h proti Nórom a v sobotu 7. mája o 16.00 h vyzvú Francúzov. V piatok je na programe súboj medzi Nórskom a Francúzskom s úvodným buly o 18.00 h. Lístky na všetky zápasy sú naďalej k dispozícii v sieti Ticketportal.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 4.5.2022 08:06