MS "U20"

Slováci v prvom prípravnom zápase pred MSJ prehrali s Nemcami

SR20Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov neuspela v prvom prípravnom zápase pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta juniorov. V kanadskom mestečku Truro podľahla nemeckým rovesníkom vysoko 0:5 napriek tomu, že mala streleckú prevahu. Zverenci Ivana Feneša odohrajú do začiatku šampionátu ešte dva zápasy proti Kanade a Rakúsku.

Úvodnú gólovú šancu si vytvorili slovenskí hokejisti v 4. minúte. Alex Šotek presnou zadovkou našiel na ľavom kruhu voľného Alexa Čiernika, ale ten namieril iba do žŕdky. Skóre stretnutia napokon otvorili Nemci, ktorí potrestali slovenské vylúčenie. Z tesnej blízkosti bránky sa presadil Quirin Bader. V 13. minúte obranca Šimon Bečár šikovne hľadal Martina Mišiaka, ktorý stál pred odkrytou sieťou. Na poslednú chvíľu však hokejkou zasiahol nemecký bek. Vyrovnanie nepriniesli ani následne dve slovenské presilovky v krátkom slede. Naopak, 64 sekúnd pred odchodom do šatní opäť skóroval súper zásluhou Romana Kechtera.

Na začiatku druhej tretiny siahali Nemci po treťom góle. V prečíslení dvoch proti jednému si poradili so slovenským obrancom, ale výborným zákrokom ich zastavil brankár Ján Korec. V 28. minúte prišla chyba na útočnej modrej čiare, nemeckí hokejisti sa vydali do ďalšieho brejku a tentoraz nezaváhali. Po krásnej kombinácii zakončoval do prázdnej bránky Philipp Krening. O päť minút neskôr oslabil slovenský tím František Dej, ktorý dostal trest na päť minút a do konca stretnutia za faul na nemeckého kapitána. Paradoxne, v oslabení prišli veľké príležitosti Slovákov. Samostatné úniky však nevyužili Marcel Štefančík a Servác Petrovský. Onedlho putoval na trestnú lavicu aj Šimon Groch a nemeckí reprezentanti zužitkovali dlhú presilovku o dvoch hráčov. Presnou strelou príklepom rozvlnil sieť Bennet Rossmy.

Mladí Slováci v tretej tretine naďalej pokračovali v streleckom trápení. V 48. minúte to potvrdil v samostatnom nájazde Petrovský, ktorý opäť stroskotal na pozornom brankárovi súpera. Nemci na opačnej strane klziska nemali problém s koncovkou. V presilovke upravil na 0:5 druhým zásahom v zápase Bader. Zakrátko spálil ďalšiu tutovku Martin Mišiak a slovenský gól nepriniesol ani presilovkový tlak, pri ktorom tréneri stiahli brankára. Šestica našich hráčov si vytvorila viacero nádejných streleckých pozícií, ale proti všetkým úspešne zasiahol Simon Wolf.

Prípravný zápas hráčov do 20 rokov (Truro/Kan.):

Slovensko – Nemecko 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Góly: 
7. Bader, 19. Kechter, 28. Krenning, 36. Rossmy, 48. Bader.
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Dej 5+DKZ, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, strely na bránku 33:21.

Zostava Slovenska: Korec – V. Kmec, Groch, Laurenčík, Bečár, Funtek, Moško, B. Žabka – Šotek, Dvorský, A. Čiernik – Žlnka, Petrovský, A. Sýkora – Mišiak, Repčík, Štefančík – L. Nemec, Dej, Bačo – Danielčák. Tréner I. Feneš.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 19.12.2022 07:04