MS "U20"

Šimon Nemec pricestoval s najvyššími ambíciami a v dobrej forme

Šimon NemecNa pondelňajšom tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov korčuľovalo prvýkrát od začiatku prípravného kempu pred majstrovstvami sveta juniorov všetkých 28 nominovaných hráčov. Ľad v Rath Eastlink Community Centre si prvýkrát vyskúšal aj Šimon Nemec. 

„Prišiel som na šampionát s najvyššími ambíciami. Ak by to tak nebolo, tak tu asi nie som. Verím, že náš tím môže byť úspešný a poteší fanúšikov počas sviatkov,“ povedal v rozhovore pre Hockey Slovakia najvyššie draftovaný obranca v histórii slovenského hokeja, ktorý pricestoval do Trura v nedeľu večer a z tribúny sledoval časť zápasu s Nemeckom.

Rodák z Liptovského Mikuláša zamieril po letnom drafte do zámoria. Organizácia New Jersey Devils mu dáva priestor na rozvoj v AHL, kde nastupuje za Uticu Comets. V 24 zápasoch aktuálnej sezóny nazbieral 12 bodov (3+9). V posledných piatich vystúpeniach mal dokonca bilanciu bod na zápas. „Myslím si, že mám aktuálne dobrú formu, lepšiu ako na začiatku sezóny. V ostatnom období moje výkony gradovali a verím, že ich potvrdím v reprezentácii. Rovnako dúfam, že sa chytia aj ďalší chlapci,“ pokračoval.

Šimon Nemec má bohaté skúsenosti z mužského hokeja aj z medzinárodného ľadu. Dvakrát nastúpil na seniorských majstrovstvách sveta, z februárových olympijských hier si dokonca odniesol bronzovú medailu. Má na konte viac ako sto extraligových štartov za Nitru, ale v Severnej Ameriky zažíva opäť niečo nové.

„Je to určite odlišné pôsobiť doma a v zámorí. Navyše hokejovo sa to takisto nedá veľmi porovnávať. Hrá sa na menšom klzisku, hokej je rýchlejší a fyzicky náročnejší. Postupne si však zvykám a myslím si, že idem správnou cestou. Chcem teraz nazbierané skúsenosti zúročiť v dvadsiatke. Som rád, že som mohol pricestovať a pomôcť aj ostatným členom tímu,“ hovoril Nemec, ktorý v AHL ubral zo svojich ofenzívnych chúťok.

„V klube sa ma snažia usmerniť v defenzívnych činnostiach. V niekoľkých zápasoch som vynechal aj presilové hry, aby som si na to zvykol a sústredil sa na obranu. Veľmi mi to pomohlo a teraz sa cítim komfortnejšie,“ doplnil produktívny bek.

Rovnako ako v pondelok, aj v utorok absolvujú slovenskí reprezentanti jeden tréning. V stredu následne odohrajú druhý prípravný zápas pred MSJ. O 19.30 h miestneho času (štvrtok 0.30 h SEČ) nastúpia v Monctone proti Kanade. V zostave sa dajú očakávať viaceré zmeny, keďže proti Nemcom nefigurovali na súpiske brankár Matej Marinov, obrancovia Maxim Štrbák, Dávid Nátny a Šimon Nemec ani útočníci Filip Mešár so Samuelom Honzekom.  

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 20.12.2022 06:54