NHL

5 zaujímavostí o Golden Knights, ktoré ste možno netušili

Vegas Stanley CupAk patríte k obdivovateľom Golden Knights aj vy a radi stavíte na výsledky zápasov či len sledujete dianie na ľade bez nutnosti navštíviť stávkovú kanceláriu či kasíno, pripravili sme si pre vás pár zaujímavostí, ktoré ste možno nevedeli o niektorých vašich obľúbených Golden Knights.

1. William Karlsson má ironickú prezývku

Je jasné, prečo si William Karlsson vyslúžil prezývku „Divoký Bill“ po jeho vynikajúcich korčuliarskych schopnostiach a rekordnej rýchlosti. Ale prezývka je ironická mimo ľadu. Karlsson v skutočnosti nemá žiadnu divokú stránku; namiesto toho z neho vyžaruje tlmená, nenápadná aura, ktorá nevyžaduje veľa vzrušenia nad rámec jeho korčuliarskych schopností. William Karlsson je divoký iba na ľade a preto je táto prezývka mimo neho iba ironická a je to veľký „kluďas“ a flegmatik.

2. Dostať sa do NHL pre Nolana Patricka bolo len otázkou udržania tradície

Dalo by sa povedať, že naklonených hviezd a šťastných sedmičiek rodiny Patrikovcov bolo v rámci športovej kariéri viac ako v samotnom Fortuna casino v hre Lucky sedem. Rodina Patrickovcov obrazne povedané zrejme chytila športový Jackpot. Jeho starý otec hral v CFL, jeho matka hrávala volejbal za kanadskú reprezentáciu, staršia sestra hrávala hokej na University of British Columbia a jeho mladšia sestra je v súčasnosti volejbalovou hráčkou na University of Manitoba. Otec Nolana Patricka je bývalý hráč NHL. Patrick má dokonca dvoch strýkov, ktorí hrali v NHL. Je to vôbec možné?

3. Legendárny apetít Maxa Paciorettyho

Na rozdiel od toho, čo môže naznačovať prezývka Maxa Paciorettyho „Wolverine“, ostrieľaný krídelník nie je milovníkom komiksov. Prezívku si vyslúžil vďaka rýchlej schopnosti regenerácie a uzdravenia sa a aj vďaka jeho obrovskému apetítu. Priznal, že minulý deň zjedol 12 palaciniek na raňajky, dva sendviče na obed a sedem tacos na večeru. Jeho neutíchajúci apetít a obrovské porcie jedla na jedno posedenie by niekomu vystačili snáď na celý týždeň. Ale na druhej strane, taká korba musí mať dobrú životosprávu a rýchle spaľovanie pri toľkých tréningoch a zápasoch.

4. Robin Lehner utrpel počas hry záchvat paniky

Veľký debut Robina Lehnera vo Vegas prišiel na odovzdávaní cien NHL 2019, dávno predtým, ako bol vymenený do Golden Knights. Masterton mu bol udelený ako ocenenie za jeho otvorený boj so zneužívaním návykových látok a alkoholu, ako aj s problémami duševného zdravia. Počas druhej prestávky zápasu proti Detroit Red Wings 29. marca 2018 mal Lehner vyčerpávajúcu panickú epizódu, ktorá mu dokonca zabránila vrátiť sa do bránky. Ostrieľaný brankár odvtedy vyhľadal odbornú pomoc a napriek pôsobeniu v Chicagu Blackhawks a Vegas sa drží svojho kurzu.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 21.12.2022 07:20