MS "U20"

Víťazná bodka za kempom v Trure, Slováci nastrieľali Rakúšanom päť gólov

SR20Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila v poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta juniorov v Halifaxe a Monctone. Na záver kempu v kanadskom mestečku Truro zdolala rakúskych rovesníkov jednoznačne 5:1, keď najmä od druhej tretiny na ľade dominovala. Mladí Slováci sa v sobotu presunú do monctonskej arény Avenir Centre, prvý duel na šampionáte odohrajú v utorok 27. decembra o 17.00 SEČ proti Fínom. 

Prvú príležitosť na strelenie gólu mali rakúski reprezentanti. Vo 4. minúte z pravého kruhu nebezpečne zakončil Ian Scherzer, ktorého pokus skončil na žŕdke. O pár sekúnd neskôr stál Samuel Honzek sám pred súperovou bránkou, dostal puk do šance, ale blízka ho neusmernil do siete. V 14. minúte pohrozili obe mužstvá. Najskôr predviedol vydarenú akciu Honzek, ktorý však ani tentoraz bekhendom neprekonal Michaela Sichera. Na opačnej strane klziska Matej Marinov úspešne zasiahol lapačkou proti strele Vinzenza Rohrera. Slovenskí hokejisti sa dočkali až v závere tretiny, keď Servác Petrovský využil brejk a otvoril skóre. Odpoveď Rakúšanov bola okamžitá. Zaváhanie v rozohrávke potrestal Luca Auer.

Druhé dejstvo patrilo Slovákom. Do vedenia ich opäť poslal Dalibor Dvorský, ktorý bol dobre postavený pred bránkou a aj so šťastím sa od neho odrazila prihrávka Alexa Čiernika priamo do siete. Následne hrali zverenci Ivana Feneša presilovku, ale nevytvorili si v nej gólovú príležitosť a po naskočení vylúčeného hráča mohli inkasovať. Scherzer v samostatnom nájazde namieril do žŕdky. V 33. minúte druhýkrát v zápase skóroval Servác Petrovský, ktorý sa ocitol na konci peknej kombinácie s Filipom Mešárom a Šimonom Nemcom. Rovnaká dvojica mala prsty aj vo štvrtom góle. Tentoraz ho pripravila v presilovke pre Samuela Honzeka.

V tretej tretine Slováci súpera nepúšťali do koncovky. Rakúšania za nepriaznivého stavu siahli k hre bez brankára už v 54. minúte a slovenskí hokejisti zakrátko trafili odkrytú sieť. Na dvakrát dostal puk do bránky Libor Nemec, ktorý zvýšil na 5:1. V úplnom závere ešte došlo k viacerými vylúčeniam na oboch stranách, ale tie nezmenili konečný výsledok. 

Prípravný zápas hráčov do 20 rokov (Truro/Kan.):

Rakúsko – Slovensko 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Góly: 18. Auer – 18. Petrovský (Mešár, Š. Nemec), 27. Dvorský (Čiernik, Š. Nemec), 33. Petrovský (Mešár, Š. Nemec), 35. Honzek (Š. Nemec, Mešár), 55. L. Nemec. 
Vylúčení: 8:9 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku 20:27.

Zostava Slovenska: Marinov – Š. Nemec, Bečár, Štrbák, Nátny, Žabka, Funtek, Laurenčík, Moško – Mešár, Petrovský, Honzek – Mišiak, Dvorský, Čiernik – Žlnka, Repčík, L. Nemec – Šotek, Dej, Bačo. Tréner I. Feneš.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 24.12.2022 10:14