MS "U20"

Slováci premiérovo trénovali v Monctone, na turnajovej súpiske zatiaľ figuruje 21 mien

SR20 pripravaSlovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov absolvovala v nedeľu prvý tréning na ľade Avenir Centre s kapacitou 8 800 divákov. V domovskom stánku klubu Moncton Wildcats pôsobiaceho v juniorskej súťaži QMJHL mal hlavný kouč Ivan Feneš k dispozícii 22 korčuliarov a trojicu brankárov. 

Oproti predchádzajúcim dňom chýbali obrancovia Marián Moško s Borisom Žabkom a útočník Tim Danielčák, ktorí sa napoludnie dozvedeli, že nebudú súčasťou slovenskej šampionátovej súpisky. Realizačný tím na ňu zatiaľ zapísal troch brankárov, šiestich obrancov a dvanástich útočníkov. Medzi nimi absentuje kvarteto v zložení Michal Laurenčík, Jozef Viliam Kmec, Martin Mišiak a Alex Šotek. Súpiska na turnaj môže obsahovať maximálne 23 mien, ďalší dvaja hráči navyše by mohli zasiahnuť do zápasov iba v prípade zranenia tímového kolegu. 

„Mali sme dnes na programe aj spoločné tímové fotenie, takže hráči sa na prvom tréningu v Monctone ťažšie rozbiehali. Postupne sa však dostali do tempa a v závere to malo obrovskú kvalitu. Hala je krásna, typická kanadská. Trochu sa zžívame s prostredím, ale myslím si, že to bude fajn,“ povedal pre Hockey Slovakia Ivan Feneš.

Hlavného trénera na chvíľu vystrašila situácia zo záveru tréningu. Odrazený puk nešťastne trafil do hlavy útočníka Adama Sýkoru, ktorý dlhšie ležal na ľadovej ploche. Jeho zranenie však napokon nebolo vážne a vyžiadalo si zopár stehov na pravom uchu. 
V pondelok 26. decembra sú na programe prvé štyri zápasy majstrovstiev sveta juniorov v Halifaxe a Monctone. V slovenskej B-skupine nastúpia Fíni proti Švajčiarom a Američania proti Lotyšom. V A-skupine si zmerajú sily Švédi s Rakúšanmi a Česi s Kanaďanmi. 

Slovenskí reprezentanti zasiahnu do boja až v utorok, keď o 17.00 SEČ vyzvú fínskych rovesníkov. V pondelok ich čaká jeden dopoludňajší tréning. „V týchto dňoch sa už zameriavame na prvého súpera. Dnes sme mali pripravené dve špeciálne cvičenia na fínsky systém hry. Rovnako sa tomu budeme venovať aj v pondelok. Videli sme taktiež fínsky zápas,“ doplnil Feneš. 

Hráči na súpiske pre MSJ 2023:

Brankári: Patrik Andrisík, Adam Gajan, Matej Marinov
Obrancovia: Šimon Bečár, Maxim Štrbák, Dávid Nátny, Šimon Nemec, Pavol Funtek, Šimon Groch
Útočníci: Adam Žlnka, Filip Mešár, Róbert Bačo, Adam Sýkora, Dalibor Dvorský, Servác Petrovský, Samuel Honzek, Libor Nemec, Peter Repčík, Alex Čiernik, František Dej, Marcel Štefančík

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 26.12.2022 08:41