MS 2023

Chromiak a Jedlička sa pripojili k tímu, Goliana vyradilo nešťastné zranenie

Chromiak JedličkaK slovenskej hokejovej reprezentácii na kempe v Trenčíne sa v stredu pripojili útočníci Martin Chromiak a Maroš Jedlička. Káder opustil obranca Andrej Golian, ktorého vyradila zlomenina v pravom zápästí.

Martin Chromiak priletel z Los Angeles v utorok večer. Z letiska sa presunul domov do Trenčína a v stredu sa hlásil trénerom na dopoludňajšom tréningu. Maroš Jedlička mal pôvodne prísť až budúci týždeň. Na základe rozhodnutia trénerského štábu sa zapojil do prípravy už v stredu. Reprezentačný káder naopak opustil obranca Andrej Golian. Počas utorňajšieho tréningu nešťastne spadol a zlomil si kostičku v pravom zápästí. „Veľmi nás to mrzí. Nikdy nechcete, aby sa hráč zranil, tobôž nie v tréningu. Andrej sa prezentoval dobrými výkonmi, drel a mal veľkú šancu prepracovať sa na majstrovstvá sveta. Žiaľbohu, stalo sa. Je nám to ľúto,“ konštatoval reprezentačný asistent trénera Peter Frühauf. 

Do konca týždňa neplánuje vedenie reprezentácie ďalšie zmeny. Od začiatku budúceho však predbežne počíta s príchodom útočníka Miloša Kelemena, ktorý sa počas utorka presunul zo zámoria na Slovensko. „Oficiálne ho ešte nemôžeme potvrdiť, doťahujeme posledné detaily v administratívnom procese. Ak však pôjdu veci hladko, budúci utorok by sme ho mohli privítať na tréningu,“ doplnil Peter Frühauf.

Slovákov čaká koncom týždňa prípravný dvojzápas s Nemeckom. V piatok 28. apríla od 17.30 nastúpia proti húževnatému súperovi v Žiline, o deň neskôr, už od 14.30, aj v Trenčíne.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 26.4.2023 10:58