Kaufland Cup

V nominácii na Vianočný Kaufland Cup aj Cehlárik či Hrivík, nováčikom Bačik

Vianočný Kaufland Cup 2023Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie na čele s trénerom Craigom Ramsaym a generálnym manažérom Miroslavom Šatanom nominovalo na tohtoročný decembrový Vianočný Kaufland Cup 22 hráčov. Medzi nimi aj jedného reprezentačného debutanta Patrika Bačika z Banskej Bystrice. Vo výbere je zhodne 10 hokejistov zo slovenskej a českej extraligy, zvyšné dve miesta patria elitným útočníkom Leksandu Petrovi Cehlárikovi a Marekovi Hrivíkovi.

Vedenie národného tímu sa pre Vianočný Kaufland Cup v Bratislave, kde Slováci narazia na Nórov a Lotyšov, rozhodlo zostaviť atraktívnu nomináciu. Nechýbajú v nej lídri svojich tímov z českej extraligy, či už jej najlepší strelec Oliver Okuliar, ale aj najproduktívnejší hráč tímu BK Mladá Boleslav Róbert Lantoši či Adrián Holešinský, druhý najproduktívnejší v mužstve Škody Plzeň. Výbornú formu má aj útočné duo Cehlárik – Hrivík. Prvý menovaný je so 17 bodmi líder tímovej produktivity a jeden z najlepšie bodujúcich hráčov v celej švédskej SHL. Hrivík s 13 bodmi je v tesnom závese.

Generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan vraví, že pri zostavovaní nominácie na domáci Vianočný Kaufland Cup postupovali rovnakým kľúčom ako vlani. Aj vtedy sa podarilo zložiť atraktívny tím, ktorý lákal divákov na tribúny a napokon sa tešil z celkového triumfu na podujatí po presvedčivých výhrach 6:0 nad Nórskom, resp. 6:1 nad Lotyšskom. „Spravidla vždy sa snažíme zložiť pre domáci turnaj čo najkvalitnejšie mužstvo. Pozvali sme hráčov zo slovenskej a českej extraligy, ale aj zo severu Európy. Verím, že zopakujeme triumf z minulého roka. Keď hráme doma, chceme víťaziť. Touto cestou by som chcel pozvať fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí uspieť,“ poodhalil Šatan ciele slovenského výberu.

Jediným nováčikom v aktuálnej nominácii je Patrik Bačik. Dvadsaťosemročný obranca odohral za Banskú Bystricu dosiaľ 22 duelov a nazbieral v nich 13 bodov za gól a 12 asistencií. V minulosti vybojoval so slovenskou juniorskou reprezentáciou bronzovú medailu na MSJ 2015. Reprezentačný dres si obliekol aj vo februári 2017, avšak ako súčasť olympijského výberu SR pre turnaj Euro Ice Hockey Challenge v rakúskom Grazi. Keďže štarty za olympijský výber nie sú započítané ako oficiálne reprezentačné, Bačika čaká v 28 rokoch debut za Slovensko 

„Nie je jasne definovaný cieľ, že pre každú akciu chceme mať v tíme nejakú novú tvár. Snažíme sa však stále hľadať nové mená. Bačik nie je hráč, ktorý je úplne nováčik. Výkony v extralige ho dostali do pozornosti reprezentačných trénerov. Naše možnosti sú niekedy limitované. Bačika si však chceme pozrieť a veríme, že dôveru trénerov nesklame,“ ozrejmil Miroslav Šatan. 

Slovenská reprezentácia sa v Bratislave zíde v pondelok 11. decembra. Na prvý zápas Vianočného Kaufland Cupu nastúpi už v stredu 13. decembra od 18.00 proti Nórsku. O deň neskôr sa na ZŠ Ondreja Nepelu v rovnakom čase predstavia Nóri s Lotyšmi a v piatok 15. decembra od 18.00 h vyvrcholí turnaj súbojom Slovensko – Lotyšsko. Lístky na všetky zápasy vrátane exkluzívnej Zlatý Bažant Tour vstupenky sú stále k dispozícii v sieti Ticketportal.

Nominácia SR A na VT a Vianočný Kaufland Cup v Bratislave (11. - 15. 12. 2023):

Meno Klub Zápasy Góly
BRANKÁRI
Stanislav ŠKORVÁNEK HK Dukla Ingema Michalovce  8 0
Matej TOMEK HC Litvínov (ČR) 11 0
OBRANCOVIA
Patrik BAČIK HC`05 Banská Bystrica 0 0
Michal BEŇO HC Slovan Bratislava 16 1
Martin BODÁK HK Dukla Ingema Michalovce 5 0
František GAJDOŠ HK Nitra 18 0
Andrej GOLIAN HC Slovan Bratislava 13 0
Michal IVAN Bílí Tygři Liberec (ČR) 44 1
Martin MARINČIN HC Oceláři Třinec (ČR) 44 6
Dávid MUDRÁK HKM Zvolen 16 0
ÚTOČNÍCI
Peter CEHLÁRIK Leksands IF (Švéd.) 50 20
Lukáš CINGEL HC Kometa Brno (ČR) 58 8
Viliam ČACHO HC Oceláři Třinec (ČR) 22 5
Adrián HOLEŠINSKÝ HC Škoda Plzeň (ČR) 27 6
Marek HRIVÍK Lekdsands IF (Švéd.) 42 8
Andrej KUDRNA HC Litvínov (ČR) 68 16
Patrik LAMPER HC Košice 15 2
Róbert LANTOŠI BK Mladá Boleslav (ČR) 59 10
Miroslav MUCHA HKM Zvolen 8 2
Oliver OKULIAR Mountfield HK (ČR) 20 5
Alex TAMÁŠI Mountfield HK (ČR) 33 4
Peter ZUZIN HKM Zvolen 26 2
REALIZAČNÝ TÍM
Generálny manažér Miroslav Šatan
Manažérka Zuzana Chrenková
Hlavný tréner Craig Ramsay
Asistent trénera Peter Frühauf
Asistent trénera Ján Pardavý
Tréner brankárov Ján Lašák
Video analytik Igor Andrejkovič
Kondičný tréner Róbert Bereš 
Lekár MUDr. Pavol Lauko
Fyzioterapeut Vladimír Čavojec
Výstrojový manažér Marek Jenčík (od 10.12.)
Výstrojový manažér Juraj Stopka (od 10.12.)
Média manažér Peter Jánošík
Média manažér Tomáš Kyselica

PROGRAM VIANOČNÉHO KAUFLAND CUPU 2023 V BRATISLAVE

STREDA 13. DECEMBRA

18.00 Slovensko – Nórsko

ŠTVRTOK 14. DECEMBRA

18.00 Nórsko – Lotyšsko

PIATOK 15. DECEMBRA

18.00 Slovensko – Lotyšsko 

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 30.11.2023 15:25