MS "U20"

Z finálnej zostavy vypadávajú Chromiak a Masnica

Finálna zostavaŠtáb trénerov slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov uzavrel výber hráčov pre juniorský šampionát vo Švédsku. V konečnej nominácii zostáva 26 hráčov, z nich sú traja brankári, osem obrancov a pätnásť útočníkov. Obranca Jakub Chromiak a útočník Patrik Masnica sa však do tímu nedostali.

„Zostalo tu 26 bojovníkov, ktorí dostali privilégium reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov vo Švédsku. Je to veľká česť a zodpovednosť zároveň. Deň pred štartom šampionátu uzavrieme aj súpisku, napíšeme na ňu všetkých troch brankárov, sedem obrancov a trinásť útočníkov. Zvyšní traja hráči zostanú s tímom v pozícii zdravých náhradníkov,“ komentoval proces tvorby konečného zoznamu nominácie hlavný tréner Ivan Feneš. Zatiaľ neodhalil konkrétne mená, ktoré budú zahrnuté na súpisku a rozhodnutie o nich sa očakáva do prvého zasadnutia turnajového direktoriátu, ktoré sa uskutoční vo večerných hodinách 25. decembra.

Slováci dokončili druhú etapu prípravy na majstrovstvá sveta. Po absolvovanom v prvom bloku prípravy vo Zvolene pokračovali v švédskej Kungsbacke, kde odohrali dva prípravné zápasy. V Halmstade utrpeli prehru 1:5 s Fínmi, no v Mölndale zdolali Nemcov 6:5 po predĺžení. Na Štedrý deň sa presunú do dejiska šampionátu, Göteborgu a následne plánujú spoločnú večeru. Prvý zápas na turnaji odohrajú 26. decembra o 12:00 proti Česku v aréne Frölundaborg. Ďalšími súpermi Slovákov budú Švajčiari, Nóri a Američania.

Záverečná nominácia Slovenska na MS hráčov do 20 rokov 2024 vo Švédsku

Brankári: Rastislav Eliáš, Adam Gajan, Samuel Urban.

Obrancovia: Richard Baran, Jozef Viliam Kmec, Marián Moško, Dávid Nátny, Milan Pišoja, Luka Radivojevič, Maxim Štrbák, Boris Žabka.

Útočníci: Peter Cisár, Alex Čiernik, František Dej, Dalibor Dvorský, Samuel Honzek, Roman Kukumberg, Filip Mešár, Martin Mišiak, Juraj Pekarčík, Servác Petrovský, Peter Repčík, Markus Suchý, Adam Sýkora, Alex Šotek, Adam Žlnka.

Realizačný tím: Tomáš Pšenka (manažér), Ivan Feneš (hlavný tréner), Martin Štrbák, Scott Moser (asistenti trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Tomáš Surový (konzultant), Matej Thomka (kondičný tréner), Patrik Michnáč (video tréner), MUDr. Pavol Lauko, Michael Bujňák (fyzioterapeut), Marek Jenčík (masér), Tomáš Kyselica (médiá manažér).

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 23.12.2023 16:16