hockey-LIVE

SZĽH začal s predajom lístkov na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie v Bratislave

rozpisSlovenský zväz ľadového hokeja začína predaj vstupeniek na finálový turnaj o postup na Zimné olympijské hry 2026, ktorý sa bude konať od 29. augusta do 1. septembra. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sa slovenský tím stretne s Maďarskom, Rakúskom a Kazachstanom. Vstupenky sú dostupné v rôznych cenových kategóriách a môžete si ich zakúpiť v sieti Ticketportal.

V sektoroch za bránkou si fanúšikovia na slovenský zápas kúpia lístok za 15 eur. Lepšie miesta na pozdĺžnych tribúnach sú k dispozícii za 20 eur, najdrahší lístok v sektoroch A4 a A10 s najlepším výhľadom na štadióne stojí 29 eur. Pri vstupenkách na neslovenské stretnutia platia dve cenové kategórie. Miesto s lepším výhľadom stojí 20 eur, vstupenka za bránku 10 eur. Pri neslovenských zápasoch platí, že najskôr pôjde do predaja výlučne spodný oval (všetky A sektory) v rámci Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Po ich vypredaní si fanúšikovia budú môcť zakúpiť lístky aj do horného oválu (všetky B sektory). Organizátori zároveň odporúčajú fanúšikom z Maďarska a Rakúska, aby si na duel so Slovenskom kupovali vstupenky prioritne do sektorov B11 a B12.

„Pozývame hokejových i nehokejových fanúšikov na kvalifikačné zápasy do Bratislavy. Už po májových majstrovstvách sveta v Česku sme začali aktívne pracovať na tom, aby sme na olympijskej kvalifikácii mali k dispozícii najsilnejší možný tím vrátane hráčov NHL. Posledná olympijská kvalifikácia odštartovala našu cestu k bronzovej medaile. Veríme, že aj teraz si naši hráči vybojujú miestenku na olympiádu v Miláne,“ povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred troma rokmi, počas prísnych covidových opatrení, zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili na zimné olympijské hry do Pekingu, kde vybojovali historické bronzové medaily. Stali sa jedným z mála tímov v histórii, ktorý sa z pozície kvalifikanta stal olympijským medailistom. „Bol to krásny hokejový príbeh. Na kvalifikačné zápasy pred troma rokmi pre prísne opatrenia mohol prísť len obmedzený počet ľudí. Teraz máme k dispozícii plnú kapacitu arény. V uplynulej sezóne sa nám podarilo vypredať takmer všetky domáce reprezentačné zápasy. Veríme, že ľudia prídu aj teraz a pomôžu nám vybojovať postup na olympiádu, ktorá sa bude konať aj za účasti hráčov z NHL,“ zaželal si Miroslav Šatan. 

Na ZOH 2026 postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny za účasti Rakúska, Maďarska a Kazachstanu sa rovnaký turnaj uskutoční aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Slovenská verzia predaja lístkov cez Ticketportal

Anglická verzia predaja lístkov cez Ticketportal (English version of selling the tickets via Ticketportal)

PROGRAM TURNAJA

ŠTVRTOK 29. AUGUSTA

14.00 Kazachstan – Maďarsko

18.00 Slovensko – Rakúsko

PIATOK 30. AUGUSTA

14.00 Kazachstan – Rakúsko

18.00 Maďarsko – Slovensko

NEDEĽA 1. SEPTEMBRA

14.00 Rakúsko – Maďarsko

18.00 Slovensko – Kazachstan

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 1.8.2024 07:35