ZOH Pjongčang 2018

Slovensko v úvodnom vystúpení na Olympiáde senzačne porazilo Rusko!

Prvý zápas slovenskej reprezentácie na Zimných Olympijských hrách v Pjongčangu sa zverencom trénera Craiga Ramsayho vydaril až nad očakávania. Káder olympijského výberu hokejistov Ruska nabitý najväčšími hviezdami KHL v stredu porazil 3:2. Naše góly strieľali Ölvecký, Bakoš a Čerešňák.

Prvé minúty zápasu boli pre našich reprezentantov ako zo zlého sna. Na konci tretej minúty sa po teči pred bránou presadil Gavrikov a aby toho nebolo málo, o minútu neskôr prekonal nerozchytaného Konráda aj Kaprizov. Všetko nasvedčovalo tomu, že ruský výber s tým našim nebude mať žiadne zľutovanie. Faul Čerešňáka v polovici prvej tretiny sme ale prežili bez inkasovaného gólu, čo bolo novým impulzom do streleckých radov. V 17.minúte zužitkoval Ölvecký prihrávku od Graňáka a pomedzi betóny Košečkina znížil na 1:2. O dve minúty neskôr sa individuálne presadil cez obrancu Bakoš a brankára prekonal ponad rameno. Čajkovského oslabenie už neznamenalo pred koncom prvej tretiny žiadnu zmenu v skóre a tak sa Slováci mohli pozerať na príjemný výsledok po 20.minútach - 2:2.

Druhá tretina bola z oboch strán opatrnejšia. Slovensko sa v nej strelecky dotiahlo na svojho súpera v pomere 8:9, ale ani jeden z tímov nedokázal ponúknuté šance premeniť aj napriek presilovke na našej strane.

Tretia tretina sa pre nás mohla začať takisto nepriaznivo po faule Cingela, ktorý ale "zborná" nepotrestala. Prišli neuvážené chyby na strane Olympionikov Ruska, keď si na trestnú lavicu za vyhodenie puku chvíľu po sebe sadli Vojnov a po ňom aj Telegin. Druhé vylúčenie už u nás slávilo úspech, keď Čerešňák prestrelil Košečkina a Slovensko sa dostalo do vedenia 3:2! To si už do záverečného klaksónu postrážilo, čo podčiarklo aj vylúčenie Marčenka minútu pred koncom tretiny.

Náš tím teraz čaká jeden deň voľna, po ktorom sa budeme musieť pripraviť na ďalšieho húževnatého súpera spoza oceánu - reprezentáciu USA. Tí v prvom, paralelne hranom zápase, takisto nečakane podľahli Slovinsku v pomere 2:3 po predåžení a tak sa náš tím ujal priebežného vedenia B-skupiny. Piatkový zápas sa odohrá v nie príliš prívetivom čase pre fanúšikov na Slovensku, keďže časový posun ho dostal až na úroveň 4. hodiny rannej.

Po rýchlej základnej skupine s tromi zápasmi ešte stále bojujeme o postup do štvrťfinále z prvého miesta skupiny. Ostatné tímy na nižších priečkach sa do štvrťfinále môžu dostať po výhre v skupine E, ktorá bude pozostávať z 5.-12. najlepšieho tímu po základnej časti. Prvé štyri miesta majú zaistený postup do štvrťfinále automaticky.

Komentáre
Odoslať

Pavol Švantner


Publikované: 14.2.2018 15:32